Нова надежда за разрешаване на конфликта между ФИБА и Евролигата


Нова надежда за разрешаване на конфликта между ФИБА и Евролигата
13-09-2022 16:06 | BGbasket.com

Нова надежда за разрешаване на конфликта между ФИБА и Евролигата се появи в последните дни. Причината е в сряда (14 септември) начело на Евролигата ще застане бившият играч Деян Бодирога.

 

49-годишният сърбин, който е един от най-успешните европейски баскетболисти в историята, ще замени на поста Жорди Бартомеу. Бодирога е двукратен световен и трикратен европейски шампион, има сребърен медал от Олимпийски игри и редица други отличия в кариерата си.

 

След като спира да играе, за кратко работи и във ФИБА, като надеждите са, че именно заради това той ще успее да се договори с представителите на международната централа.

 

Заради конфликта между двете страни и застъпването на календарите, играчите от Евролигата често не могат да се състезават за националните си отбори. Такъв е и случаят с Александър Везенков, който носи екипа на Олимпиакос.

 

По програма на 10 ноември България има изключително важно гостуване на Португалия в предварителните европейски квалификации, но по същото време Олимпиакос трябва да играе мач с Партизан в Евролигата. При положителна развръзка между ФИБА и Евролигата обаче, може да настъпят промени в календара и Везенков все пак да може да играе за България в този двубой.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, ФИБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи