Мартин Хорозов ще свири на финалите на Евробаскет 2022


Мартин Хорозов ще свири на финалите на Евробаскет 2022
10-09-2022 09:09 | BGbasket.com

ФИБА призна, че в двубоите от груповата фаза на Европейското първенство за мъже са допуснати грешки от реферите и избра 20 от 44-те ангажирани съдии, които ще продължат да ръководят мачове от шампионата по време на финалите в Берлин, Германия. Сред селектираните за мачовете попадна и българинът Мартин Хорозов.

 

Съдийството на Евробаскет 2022 търпи сериозни критики, а две съществени грешки бяха допуснати в мачовете Литва – Германия и Турция – Грузия.

 

Именно тези ситуации се изтъкват в изявлението на ФИБА, в което от международната централа признават за грешките. 

 

Първата бе допусната в двубой от група В между Литва и Германия, когато бе пропуснато изпълнението на един от отсъдените наказателни удари след техническо нарушение. ФИБА реши, че тримата съдии и делегатът на срещата няма повече да получават наряди до края на първенството.

 

При втората сериозна грешка в мача между Турция и Грузия в група А от игровото бяха изгубени 22 секунди. От ФИБА обясняват, че въпреки спирането на часовника от съдиите, специалното устройство на гърба на екипите на реферите е случайно активирано от един от играчите, когато съдията се опитва да раздели състезателите на терена.

От международната федерация уверяват, че са взели мерки съдийството на Евробаскет 2022 да бъде на високо ниво и като цяло представянето на реферите се подобрява.

Със съдействието на  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2022, Мартин Хорозов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи