Теодор Трифонов: Горди сме с класирането си


Теодор Трифонов: Горди сме с класирането си
(сн. FIBA.basketball)
23-08-2022 11:29 | Деляна Кадиева

Баскетболистът от школата на Дунав Русе Теодор Трифонов беше в състава на националния ни отбор за момчета U16 по време на Европейското първенство в Дивизия B. Той бе един от основните състезатели, които помогнаха на тима ни да се класира в Топ 4. Ето какво сподели Трифонов след края на турнира пред BGbasket.com:

 

От доста години национален отбор за момчета U16 не беше влизал в четворката на Европейско първенство и се радваме, че ние успяхме. Смятам, че за времето, отделено с отбора, емоциите и подготовката, класирането ни е повече от добро и ние сме горди с него. 

 

Всяка една тренировка, всеки момент, прекаран с момчетата това лято, ни помогна да изглеждаме като отбор на игрището, а и извън него.

 

Имаше срещи, в които можеше да се представим по-добре, отколкото успяхме. В мача срещу Финландия например, имаше спад в играта през някои четвърти и затова се стигна до повече индивидуални действия.

 

Догодина в националния отбор за юноши U18 ще бъдат събрани момчета, родени 2005/2006 година. Очакваме представянето ни да бъде подобно на тазгодишното, а защо не и дори по-добро."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16, Теодор Трифонов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи