Черно море Тича започна подготовка, взе Васил Кьосев на проби


Черно море Тича започна подготовка, взе Васил Кьосев на проби
(сн. БНР)
15-08-2022 13:05 | БТА | BGbasket.com

Отборът на Черно море Тича започна днес подготовка за новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ). Президентът на клуба Георги Ганчев потвърди, че тимът стартира с нов треньор - Кирил Болшаков и основно състезателите от миналата година.

 

"Чакаме новото попълнение – американският гард Девин Мартин, с когото имаме предварителен договор за проби и евентуално да остане при нас. Търсим евентуално една петица. Изборът за американеца падна на предишния треньор Даниел Клечков и така се рабрахме да дойде на пробен период, който е малко по-дълъг, защото не е играл година и половина баскетбол, но е изключително класен играч. От настоящия треньор зависи дали Мартин ще остане при нас", обясни Ганчев пред БТА и допълни, че състезателят пристига във Варна на 24 август.

 

"Щастлив съм да обявя, че подписахме договор с един от най-талантливите юноши на българския баскетбол – Иван Спиров. Така или иначе, по правило той трябва да подпише с нашия клуб, но винаги има опции да отиде на друго място", каза още Георги Ганчев.

 

На проби в отбора е Васил Кьосев.

 

Най-вероятно и през тази година баскетболният клуб ще организира Черноморски игри със същите отбори, които участваха миналата година – Ямбол, Шумен и Черноморец. "Засега нямаме разговори с ЦСКА за участие, но по принцип, ако имаме възможността да направим по-обширен турнир - ще го направим", каза Ганчев. Той допълни, че варненският клуб има оферта от румънски отбор за по две контроли във Варна и в Румъния, но се чака да излезе календарът и те да бъдат потвърдени.

 

"Всичко обаче зависи от парите от общината. Ние имахме гласувани пари от Общинския съвет, които обаче не са пристигнали още и няма никакви индикации, че ще пристигнат. Те са от изключително значение да покрием разходите, които имаме по детско-юношеската школа, част от задълженията към мъжкия отбор от миналата година и да започнем новия шампионат. Всичко зависи от това, кога ще бъдат преведени тези пари", информира Георги Ганчев.

 

Президентът на Черно море Тича обясни, че спонсорите, които миналата година участваха в издържането на клуба, са потвърдили и за тази година, но всичко зависи от това община Варна да изпълни задълженията си към клуба. Ганчев заяви още, че ако не постъпят средствата от общината, клубът няма да започне шампионата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море, Георги Ганчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи