Шейн Ларкин ще се включи в контролите на Турция в Гърция


Шейн Ларкин ще се включи в контролите на Турция в Гърция
(сн. FIBA.basketball)
15-08-2022 10:11 | BGbasket.com

Старши треньорът на националния тим на Турция по баскетбол Ергин Атаман заяви, че Шейн Ларкин вероятно ще се включи в контролите, които предстоят за отбора в Гърция.

 

Шейн Ларкин е в добра форма, участва в тренировките, а провежда и индивидуални занимания. Вероятно ще започне да влиза в игра в мачовете в Гърция“, обясни Атаман.

 

„Той е наясно със системата, които прилагаме. Ларкин ни трябва свеж за мачовете с Латвия и Сърбия от световните квалификации и разбира се за основната ни цел – Евробаскет 2022“, добави той по повод натурализирания американец.

 

Ергин Атаман остана доволен от победата на Турция в контрола над Полша с 94:78, в която Ларкин не взе участие. „Все още сме в ранната фаза на подготовката. Тренираме от 9 дни, но въпреки това, нещата изглеждат добре. Мисля, че се подобряваме във всеки мач и напредваме“, коментира селекционерът.

 

„Това, което ме прави особено щастлив е, че виждам отличен дух в състава. Това е най-важно. Феновете напълниха залата, но имаме нужда от по-голямо отразяване от медиите за усилията, които влагаме. Вярвам, че може да преместят малко вниманието от футбола към баскетбола. Във вторник пътуваме за Атина и ни предстоят още три мача“, каза още Атаман.

 

Със съдействието на  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Турция, Ергин Атаман, Шейн Ларкин
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи