Oчаква ни уникален Евробаскет 2022


Oчаква ни уникален Евробаскет 2022
(сн. fiba.basketball)
14-08-2022 19:21 | BGbasket.com

След по-малко от 20 дни ще започне Евробаскет 2022. Целият свят ще бъде фокусиран върху това събитие, благодарение на състезателите, които ще застанат под светлината на прожекторите.

 

Участие ще вземат последните двама MVP играчи от НБА - Никола Йокич и Янис Андетокумбо, вторият от които с шампионска титла в лигата миналата година. Погледите ще са насочени и към най-вълнуващата млада звезда, която създава глобален шум - Лука Дончич.

 

До момента общо 38 играчи от НБА ще участват на шампионата, но все още се чака финално потвърждение за бройката им. Ако погледнем в миналото на турнири от Евробаскет, в които се състезаваха Дирк Новицки, Тони Паркър и Пау Гасол, светата троица на европейския баскетбол, техните наследници и безспорни лидери в НБА вече засенчиха звездната им сила и станаха глобални баскетболни икони.

 

В днешно време нивото на състезанието е в пъти по-високо и голяма част от съставите са наистина впечатляващи. Това се дължи на факта, че сега има само едно издание на формата на всеки четири години, вместо на две. Спечелването на титлата ще е доста по-голяма рядкост, заради намалянето наполовина на възможностите бъдещите поколения да грабнат трофея.

 

ОБИКОЛКА НА ТРОФЕЯ

 

Напълно естествено е зрителят да бъде привлечен от най-високото ниво на всеки спорт. С помощта на НБА, която постоянно се разширява в Европа, привличайки най-добрите таланти, европейските звезди успяват малко да се възползват от нейната глобална марка. С това Евробаскет придобива обхват, който надхвърля европейските граници.

 

Нека оставим настрана звездната сила. Евробаскет може би е едно от най-трудните състезания на ФИБА, благодарение на високото ниво на отборите, дори сравнено с Олимпиадата и световното първенство. Това определено е предпоставка за впечатляващ баскетбол

Със съдействието на  

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Евробаскет 2022
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Коментари
betway
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи