Берое: Пред нас стоеше тежък избор - да отстояваме съграденото или да се предадем


Берое: Пред нас стоеше тежък избор - да отстояваме съграденото или да се предадем
13-08-2022 17:06 | BGbasket.com

Берое ще продължи да се бори за съществуването си, въпреки тежката ситуация и трудностите, през които премина през последните месеци. Това обявиха от клуба на официалната си страница в социалните мрежи, като обясниха, че селекцията за новия сезон в НБЛ вече е почти готова.

 

Ето какво написаха от Берое:

 

"Цяло лято умишлено мълчахме. Мълчахме и понасяхме знайни и незнайни хора, всякакви аматьори или псевдо приятели, така наречени доброжелатели, да се упражняват фриволно над имената ни.


Мълчахме, защото решихме че е по-добре ние да отнесем негативните, а не хората които ни помагат във всякакви трудни моменти, наши приятели, спонсори или рекламодатели, или който и да е който отделя пари за клуба. Ние ще го преглътнем!


Истината е, че в продължение на последните 4 години, амбициите на всички нас, включително вашите, се разминаваха с финансовата стабилност в клуба.


Редуцирахме се 30% за сезон 20/21 след ковид пандемията и още нови 50% за миналия сезон 21/22 в търсене на нормалитет и стабилност. Уви, и това не помогна, и след февруари всичко се срина. По нещастно стечение на обстоятелствата, след пандемията е налице една безсмислена война, която има катастрофални икономически последици навсякъде по света.


Не на последно място, цяла Стара Загора спасява цар футбол, след внезапното прекратяване на държавното финансиране. Наясно сме с обективните обстоятелства и си знаем мястото! Ние търпеливо изчакаме реда се, който сме сигурни ще настъпи в подходящия момент.


В тази ситуация, това лято, пред нас стоеше тежък избор. Дали да отстояваме съграденото или да се предадем, да вдигнем ръце и в този момент да кажем бяхме до тук. Може би всеки един нормален човек, щеше да го направи!


.... Но да зачеркнем с лека ръка това че въпреки проблемите, от влизането ни в елита преди 10 години, спечелихме абсолютно всякакви комплекти медали от НБЛ без златните, спечелихме купа на България и всички призови класирания в турнира, купи Балкански лиги и прочие полуфинали, финали.


Да зачеркнем без да ни мигне окото 200 деца със 7 треньори създадена  детска школа от нула, от която излизат старозагорци национални състезатели и професионални баскетболисти.


И понеже на молко хора им е ясно какво струва това, не само като пари, като усилия, лишения, работа, безсъние, здраве, кал и мръсотия....


НЕ, БЛАГОДАРЯ!


Ние решихме да се борим докрай!


Ще участваме с 9 отбора подрастващи в първенствата. Ще участваме в НБЛ и водим разговори за участие в БИБЛ.
В добавка, селекцията в клуба почти приключи и в близките дни ще ви запознаем с действащите лица.


Няма назад и само Берое !"

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи