Юлиян Аладжов: Целта ни е Дивизия А


Юлиян Аладжов: Целта ни е Дивизия А
(сн. БФБ)
11-08-2022 09:31 | Мария Маринова

Класиране в елита е целта, която са си поставили в националния ни отбор за момчета U16 на предстоящото европейско първенство в Дивизия B в София. Това призна пред BGbasket.com старши треньорът на тима ни Юлиян Аладжов.

 

„Целта ни е Дивизия А. Всеки отбор иска да влезе в тройката, а дали ще се получи, ще видим“, заяви наставникът, който предпочете да не говори много преди началото на шампионата.

 

Той сподели и доволен ли е от тренировъчния процес през лятото: „Подготовката премина нормално. Изиграхме две контролни срещи със Северна Македония. Бяхме на лагер в Търговище, след това в Сливен и вече сме в София. Всичко е наред, нямаме проблеми. Момчетата са здрави.“

 

Големият проблем пред отбора ни за момента е липсата на достатъчно информация за съперниците ни. „Не ги познаваме. Опитахме да намерим Швейцария, но не успяхме. Така че първия мач ще го играем малко на тъмно. Оттам нататък ще видим отборите“, обясни Аладжов.

 

На старта на европейското България приема Швейцария днес от 18:15 часа в зала „Универсиада“, като селекционерът призова и феновете да подкрепят отбора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16, Юлиян Аладжов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи