Росен Барчовски: Свършихме някаква работа, но не беше така, както ми се искаше


Росен Барчовски: Свършихме някаква работа, но не беше така, както ми се искаше
10-08-2022 16:52 | Мария Маринова

Мъжкият ни национален отбор завършва днес първия етап от подготовката си за Евробаскет 2022. В продължение на десет дни тимът ни тренираше в Панагюрище, а пред BGbasket.com селекционерът Росен Барчовски сподели и как е преминал лагерът в „Арена Асарел“.

 

„Свършихме някаква работа, но имахме и проблеми заради отсъстващи и контузии. Не беше така, както ми се искаше на мен. Но тези, които работиха, го правиха добре. От това не мога да се оплача“, заяви Барчовски.

 

Националите заминават утре за Пардубице, където в петък и събота ще участват на приятелски турнир заедно с домакина Чехия и Хърватия. Тимът ни ще бъде в състав от 13 баскетболисти, тъй като все още не всички са започнали подготовка. Наставникът обясни и каква е ситуацията с отсъстващите.

 

„Вече казахме, че Данчо Минчев няма да бъде въобще част от състава за европейското първенство заради контузията. Дий Бост и Везенков ще се включат по предварителен план веднага, след като се върнем от Чехия. Коцето Костадинов има заболяване. Предполагам, че до ден-два ще бъде готов, но няма да замине с нас сега. Всички други ще пътуват за Чехия. Има някои, които пропускат по 1-2 тренировки, но няма нищо сериозно“, обясни Барчовски.

 

Очаква се чехите и хърватите също да не могат да разчитат на всички свои играчи за предстоящите контроли. „Имаме съставите в по-разширен вид, както сме и ние. Предполагам, че и те ще имат отсъстващи, но на място ще разберем кои са точно“, заяви националният селекционер.

 

И докато за България проверките тепърва започват, някои от съперниците ни на Евробаскет 2022 вече изиграха първите си контроли. „Следим ги много внимателно, както трябва. И те, както сме и ние, ще претърпят промени. Най-силните им играчи ще се включат по-късно. Не са в пълните си състави. Още е ранна фаза, така че не може да се правят изводи в момента. Просто като информация следим, но реална такава ще бъдат двата официални мача от квалификациите, които имат отборите в края на август“, завърши Барчовски.

 

След прибирането от Чехия тимът ни ще продължи подготовката си в Самоков, където ще остане до края на лагера. На 25 и 28 август България приема Кипър и Румъния в мачове от предварителните квалификации за Евробаскет 2025. Веднага след тях, на 29 август, отборът ни заминава за Грузия, където ще се проведат мачовете му от груповата фаза на европейското първенство през септември.

Със съдействието на  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2022, България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи