Данило Галинари за Италия: Ще трябва да надхвърлим очакванията


Данило Галинари за Италия: Ще трябва да надхвърлим очакванията
(сн. Twitter)
09-08-2022 19:55 | BGbasket.com

Вече на 34 години италианският национал Данило Галинари ще опита да помогне на отбора да стигне възможно най-далеч на предстоящото Европейско първенство. Италия е домакин на една от групите на шампионата и ще играе в Милано срещу Естония, Гърция, Украйна, Хърватия и Великобритания между 2 и 8 септември. Финалите на първенството ще се проведат в германския град Берлин. Преди това италианците имат мачове от втория етап на световните квалификации с Украйна и Грузия.

 

„Тренировъчният лагер върви добре. Започнахме преди няколко дни и мисля, че до края на месеца ще сме готови за Евробаскет 2022. Първите тренировки бяха доста изтощителни“, заяви Галинари пред Sky Sports.

 

„На първенството ще има много силни отбори с играчи от НБА. Ще трябва да сме изключителни, а може би и да надхвърлим очакванията. Нашият отбор е постигал успехи в миналото и съм сигурен, че отново можем да го направим“, добави Данило Галинари.

 

През юли баскетболистът подписа двегодишен договор с Бостън Селтикс в НБА. „Целта ми е да стана шампион с Бостън. Въпреки, че съм в НБА от 14 години, сега се чувствам вдъхновен за следващия етап от кариерата ми. Докато чувствам вълнението, няма да спирам. Очакванията в Бостън са големи. Говорих с много от новите ми съотборници и треньори. Те също нямат търпение сезонът да започне. Аз лично сега съм концентриран върху националния отбор на Италия, а след това ще се насоча към задачите със Селтикс“, каза още Галинари.

 

Очаква се той да се включи в петъчната контрола срещу Франция в Болоня.

 

Със съдействието на  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Италия, Бостън, Данило Галинари
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи