Баскетболните легенди скърбят за Бил Ръсел


Баскетболните легенди скърбят за Бил Ръсел
(сн. twitter.com/nba)
01-08-2022 10:11 | BGbasket.com

Баскетболният свят не остана равнодушен към кончината на една от легендите на НБА – Бил Ръсел.

 

Някои от най-големите имена в лигата се простиха с 11-кратния шампион чрез емоционални изказвания.

 

Майкъл Джордан коментира: „Бил Ръсел беше пионер - като състезател, като шампион, като първия в историята на НБА чернокож старши треньор и като активист. Той проправи пътя на всички чернокожи баскетболисти към Лигата, включително и моя. Светът загуби легенда. Изказвам моите съболезнования, мир на праха му."

 

Шакийл О‘Нийл допълни: „Благодаря ти, че проправи пътя. Ще липсваш, легенда.“

 

„Сърцето ми е разбито да чуя за смъртта на най-великия победител, който баскетболната игра някога е виждала, легенда, член на славата, ментор и мой приятел от повече от 30 години, Бил Ръсел“, заяви Меджик Джонсън в една от поредицата публикации, които отправи за легендата на Бостън.

 

Скоти Пипън също бе много емоционален: „Бил Ръсел беше олицетворение на шампион във всеки смисъл на думата. Той беше новатор, който преодоля бариерите и въпреки всичките си изключителни успехи на игрището, той беше също толкова въздействащ извън него. Бил се сблъсква и преодолява трудности и препятствия и тези триумфи ще са от полза не само за бъдещите поколения играчи от НБА, но и за всички съвременни цветнокожи спортисти. Какъв живот и какво наследство. Моите съболезнования на жена му, семейството, приятелите и всички останали, чийто живот е докоснал.“

 

Трогателни послания на сбогуване с Ръсел отправиха още редица бивши и настоящи играчи, сред които Стеф Къри, Крис Пол, Джейсън Тейтъм, Дуейн Уейд, Кармело Антъни, Ману Джинобили, Пау Гасол, Руди Гобер и други.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи