Росен Барчовски: Не може да се срамуваме


Росен Барчовски: Не може да се срамуваме
05-07-2022 16:00 | BGbasket.com

Националният селекционер Росен Барчовски смята, че отборът ни трябва да е горд с играта си, въпреки загубата от Босна и Херцеговина и отпадането от световните квалификации.

 

Тимът ни се прибра в България днес следобед, а на Летище София треньорът направи равносметка на представянето на „лъвовете“, говори за контузиите в отбора, допинг проверката в Сараево и за предстоящата подготовка за Евробаскет 2022. Ето какво заяви наставникът:

 

„Преживяваме го доста тежко три мача поред. Още в Чехия можеше да сме се класирали. Последва мачът в Самоков с Литва, вчера също добри и стойностни игри, много битка и много характер. Не успяхме в последните секунди по различни причини. Може би някъде нещо не сме изиграли правилно, малко късмет, но това е положението.

 

След победата на Чехия в Литва нещата станаха много трудни и ние го знаехме вчера, но въпреки това искахме да победим. Не можахме, но не може да се срамуваме. Смятам, че трябва да се гордеем с тази игра, която показахме. Стоим като равни с всички възможни отбори в Европа.

 

При Данчо Минчев нещата не са приятни. Приземи се върху крака на противник, лошо му се огъна кракът, сега веднага отива да го снимат. Дано няма нещо тревожно. Везенков и Станимир Маринов се нуждаят от почивка, не можеха да играят. Направихме всичко възможно, чакахме до последния момент, но болките бяха много силно. Те ще се оправят, въпрос на време. При Данчо трябва да се види какво е. Все пак до подготовката ни през август месец има доста време, така че трябва да се възстановят.

 

Мачът беше изключително драматичен, излизаме контузени, уморени, нервни и някакъв българин влезе на средата на съблекалнята и каза, че Минчев трябва да отиде веднага на допинг контрол, а той не може да ходи и го изпъдих от съблекалнята. Идея нямам кой го е поискал. Като проговори на български, помислих, че е изпратен оттук. После, доколкото разбрах, е от ФИБА. Защо е българската лаборатория – може би, защото няма лицензирана в Сараево и в Сърбия. Това е нормално и рутинно, просто трябва да изчакаш. Не може да влизаш в средата на съблекалнята на някой отбор секунда след това. Сега вече ще знае.

 

Ще разбера дали е някаква рутинна проверка от ФИБА, защото ако е от България, ще ми е много неприятно това да се случи. Ако е от ФИБА, всичко е нормално, просто трябва да разпоредят на служителите си да пазят някакъв ред. Не може на секундата да нахълтваш в съблекалнята. Представете си в какво състояние сме ние, така че реакцията и сега пак ще бъде същата. Ще разбера, но не ме вълнува толкова това. Ние сме спорт, в който никога не сме се занимавали с такива неща, така че това не ме притеснява.

 

Имаме договорка Везенков да участва в подготовката и на самото европейско първенство. Същото е с Дий Бост. Разбира се, сега трябва да почиват малко. Сега ще имаме разговор, защото подготовката трябва да започне на 1 август, след това нямаме никакво време и трябва да се явят всичките. Това няма да е лека задача, повявайте.

 

Националите започват подготовка за европейското на 1 август

 

Кравиш също ще бъде. Имаме предвид един гард, появи се още един. Смятам, че по най-бързия начин ще подготвим документите, те обаче не могат да станат бързо. При всички положения Дий Бост трябва да играе на европейското. Както видяхте снощи, изключително важно е да играе.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи