Димитър Димитров: С тази игра на европейското няма да сме само туристи


Димитър Димитров: С тази игра на европейското няма да сме само туристи
(сн. FIBA.basketball)
04-07-2022 23:18 | BGbasket.com

Националът Димитър Димитров бе сред водещите реализатори при драматичната загуба като гост на Босна и Херцеговина тази вечер. Ето какво сподели баскетболистът след срещата пред NOVA Sport:

 

„Късметът изигра някаква роля, но и преди мача си говорехме, че очакваме по-дълга ротация днес. За съжаление поради независещи от нас причини не се получи. Може би и умората накрая си каза думата, поне лично за мен. Доста тежко беше в залата, изключителна жега, но и те играят в същата зала. Може би малко повече късмет, една стрелба и мачът беше наш. Победата с 1-2 точки не стигаше, но пак съжалявам за загубата.

 

След четири такива фаула, Муса и да изпусне тройката, нямаше да стане нищо повече. Беше освободен психически, вдигна се със самочувствие и момчето вкара, с което победиха.

 

Надявам се да покажем този характер и на европейското. Убеден съм, че с тази игра и малко повече късмет, имаме шансове да направим нещо повече, отколкото да сме само туристи.

 

Готов съм за всяка роля в националния отбор. Всички се събираме тук за името на България, така че каквото каже треньорът, съм готов да го направя, дори и са неща, които не съм го правил в клубния отбор. Тук сме едно цяло и всеки се раздава за другия

 

Имаме малко по-слаби съперници преди европейското, но се надявам да изиграем няколко по-леки двубоя и да можем да си вдигнем самочувствието."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи