Националите по баскетбол на колички ще бъдат специални гости на мача България - Литва


Националите по баскетбол на колички ще бъдат специални гости на мача България - Литва
(сн. БФБаскетбол)
29-06-2022 18:23 | BGbasket.com

Националният отбор по баскетбол на колички ще е специален гост на мача България - Литва. Мъжкият ни представителен тим ще излезе срещу силния състав на прибалтийската държава на 1 юли в 19:00 часа в „Арена Самоков“. Мачът е предпоследен от първия етап на квалификациите за Световното първенство през 2023 година.

 

Националите по баскетбол на колички се прибраха преди дни от Сараево, където записаха най-големия успех на този спорт у нас до момента – трето място в Дивизия С на Европейското първенство. В босненската столица българите постигнаха три победи.

 

На почивката на мача с Литва капитанът на отбора по баскетбол на колички Николай Ваклинов ще връчи Купата за трето място от Сараево на президента на БФБаскетбол Георги Глушков, съобщиха от централата.

 

Същевременно играчите от мъжкия национален отбор продължават да тренират усилено при много голям интерес от медии и местни жители в Самоков. Утре те ще се срещнат с децата от школата на местния Рилски спортист, за които са подготвили специални картички за автографи с ликовете на 13-те играчи в селекцията на Росен Барчовски.

 

Всички фенове, коит отидат на мача в „Арена Самоков“ ще получат и плакат с целия отбор. Цената на билетите е 5 лева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Баскетбол на колички
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи