Спартак Плевен ще опита да привлече максимален брой качествени български играчи


Спартак Плевен ще опита да привлече максимален брой качествени български играчи
13-06-2022 14:10 | БТА

„В нито един от мачовете не излизахме с нагласата да се предадем. Радвам се, че успяхме да върнем публиката в залата и по един или друг начин да има хора, които да мислят за баскетбола като за нещо позитивно в нашия град“, заяви старши треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров на пресконференция, на която присъстваха още мениджърът на клуба Богдан Петков и капитанът Димитър Маринчешки.

 

„Показахме, че качествените български играчи имат място в Спартак Плевен, че можем да им предоставим добри условия и в комбинацията с други фактори, да се преборим за едно добро класиране и да върнем Спартак там, където му е мястото“, коментира Богдан Петков, цитиран от БТА.

 

„Целта за нас е да бъдем по-добри, защото, ако целта ни е да задържим това, което сме в момента, ще се провалим. В колективните спортове целта трябва да е да ставаш все по-добър“, смята той.

 

Петков добави, че Спартак ще се стреми през новия сезон да привлече максимален брой качествени български играчи, за да може залата да е пълна още от първия ден. „Надявам се през тази година с представянето си да сме извоювали уважението на баскетболната общност в България“, подчерта той. „Плевенският баскетбол ще върви нагоре и ще бъде един от основните фактори в първенството“, категоричен бе Петков.

 

Мениджърът на Спартак Плевен обърна внимание на проблема със състоянието на зала „Балканстрой“, в която се играят домакинските мачове на отбора. Тя е общинска, но според Петков държавата трябва да окаже подкрепа, тъй като има нужда от ремонт. На първо време има необходимост от подмяна на информационната система, ремонт на съблекалните и т.н.

 

„Общината прави каквото може, но държавата трябва да покаже отношение“, заяви Богдан Петков. Той подчерта, че клубовете от колективните спортове и в леката атлетика в Плевен имат голяма традиция, но базите са в лошо състояние.

 

Старши треньорът Тодор Тодоров добави, че има голям интерес към детско-юношеската школа на клуба с над 200 картотекирани играчи, а отделно има деца, които само тренират. Тодоров очерта основните фактори, които изграждат една такава школа – масовост, подсигуряване с треньори, добра спортно-техническа база. Когато всички тези условия са изпълнени, според Тодоров, ще дойдат и резултатите в професионалния спорт.

 

Капитанът Димитър Маринчешки благодари на публиката за подкрепата по време на мачовете през сезона, което е според него е давало заряд на играчите на терена.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Тодор Тодоров, Димитър Маринчешки, Богдан Петков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи