Николай Грозев: Надявам се никой да не е помислил, че следващият мач ще е лесен


Николай Грозев: Надявам се никой да не е помислил, че следващият мач ще е лесен
(сн. balkan-basket.com, архив)
07-06-2022 22:45 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Николай Грозев се надява отборът му да запази концентрация и да не се поддава на емоцията, въпреки че вече е само на победа от титлата в НБЛ. Ето какво сподели той след днешния успех на тима му срещу Рилски спортист у дома:

 

„Мисля, че започнахме силно мача. Играхме доста твърдо в защита. В нападение ни влязоха много от стрелбите и оттам направихме по-голяма разликата. Радвам се, че успяхме да я задържим до края.

 

Надявам се, че никой от момчетата не си е помислил, че след като сме победили с по-голяма разлика, другият мач ще бъде лесен. Напротив – ще бъде още по-труден. Ще бъде изключително тежък мач и се надявам да успеем да го вземем.

 

Имаше период и преди един сезон, когато пак играхме без публика. Но този нашите фенове ни подкрепяха постоянно и днес беше доста по-различно, отколкото в предишните мачове. Те се чуваха в залата. Младите момчета също ни помогнаха, така че им благодаря на всички и се надявам, че другия мач по същия начин, а дори и повече, ще ни помогнат да спечелим.

 

Със сигурност защитата ще е ключова. Те са доста опасен отбор в нападение. Ние и в предния мач си бяхме поставили задача, но не я изпълнихме (б.р. Рилски да вкара под 70 точки). Радвам се, че днес успяхме.

 

Надявам се, че ще успеем да си запазим фокуса и ще играем все едно серията е още равна.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Николай Грозев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи