Балкан е на победа от титлата след убедителен мач №3


Балкан е на победа от титлата след убедителен мач №3
(сн. balkan-basket.com)
07-06-2022 20:47 | Мария Маринова

Балкан се доближи на победа от титлата в Националната баскетболна лига през този сезон. Баскетболистите на Небойша Видич спечелиха убедително третия мач от финалната серия с Рилски спортист, побеждавайки своя съперник тази вечер у дома с 88:65.

 

За разлика от предишните две дербита, този двубой бе равностоен само до началото на втората част, след което отборът от Ботевград натрупа солиден аванс и не го изпусна до последно.

 

Заради наказанието на Балкан срещата се проведе без публика, с изключение на подрастващи от школите на двата отбора. Пред залата обаче се събраха много от феновете на домакините, които гледаха мача на видеостена и подкрепяха тима си с възгласи и скандирания, които се чуваха и вътре в залата.

 

Мач №4 е в четвъртък от 19:00 часа отново в "Арена Ботевград", като също ще бъде без публика.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна с доста пропуски и от двете страни, като до средата на частта играта вървеше кош за кош. Последваха обаче 7 безответни точки за Рилски спортист, който поведе с 13:6 и принуди Небойша Видич да вземе първото си прекъсване шест минути след началото. В оставащото време обаче тимът от Самоков отбеляза само един наказателен удар, без да вкара от игра. Балкан пък не само че заличи пасива си, а в края на първата част и обърна за 17:14.

 

Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров отново излязоха напред малко след старта на втория период. Много бързо обаче домакините си върнаха водачество. Въпреки че до момента така и не успяваха да се разпишат от тройката, те играеха по-стабилно в подкошието и три минути преди почивката разликата в тяхна полза стана двуцифрена – 35:25, след два поредни коша на Амад Рори. Павлин Иванов и Ей Джей Хес намалиха пасива на тима им на 6, а на почивката Балкан водеше с 39:31.

 

След размяна на кошове на второто полувреме отборът от Ботевград отново взе инициативата и започна да увеличава преднината си. Разликата скочи до 20 точки, а преди последната четвърт „зелените“ бяха напред с 68:51. Петима техни състезатели вече имаха двуцифрен актив, докато съперникът им разчиташе основно на Брандън Браун, вкарал по-голямата част от точките за отбора си в тази част.

 

Рилски спортист намали до 15 в началото на заключителната четвърт, но след серия от 9:0 Балкан отново се откъсна и до края нямаше проблем да задържи солидния си аванс и да спечели. В последните минути и двамата треньори извадиха от игра титулярите си.

 

Крисчън Джоунс бе най-резултатен за победителите с 21 точки

 

За съперника над всички бе Брандън Браун с 21 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи