Васил Евтимов: Момчетата бяха наясно колко е важен мачът


Васил Евтимов: Момчетата бяха наясно колко е важен мачът
(сн. НБЛ)
05-05-2022 22:25 | Max Sport 2 | BGbasket.com

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов коментира победата на отбора си и оцеляването в четвъртфиналната серия на НБЛ срещу Спартак Плевен:

 

„Момчетата бяха наясно колко е важен мачът. За някои от тях това е първа плейофна победа в кариерата – също и в моята като треньор. Единственото хубаво нещо от мача е, че си върнахме домакинското предимство. Започнахме добре и накрая успяхме да вземем мача. Искам да поздравя феновете в Плевен, защото е удоволствие да участваш в български мач, залата да е пълна и да има такава атмосфера. За зрителите се получи също страхотен мач днес.

 

Тихомир Желев няма да направи четвърти пореден мач с под три точки – това го казвам отсега. Той е най-добрият ни стрелец, да контузия го тормози и играе на един крак. Георги Боянов от десет дни е на антибиотици и не знае на кой свят е. Това са неща, които ние си знаем и понякога се случва да не изиграем добър мач, но не търсим оправдания. Важното е, че Евгени Хаджирусев направи най-добрия мач в кариерата си, а за Константин Коев това е най-добрият мач, откакто аз съм му треньор през последните две години. Показаха мъжество и бяха страшно полезни, защото се раздадоха много тази вечер.

 

Много е трудно, играем реално с шестима човека. Томас Читадзе не го броя – той е още ученик и ходи на училище. От другата страна имаме десетима професионалисти, но в такива моменти не мисля, че моите играчи мислят кой колко е изморен. Но това е – или продължаваме напред в неделя или – който откъдето е.

 

Пожелавам си в неделя всички фенове в Бургас да дойдат, защото ние излизаме за голяма битка. Това ще бъде най-важният мач за Черноморец от много години насам, защото ще ни даде шанс да продължим напред в полуфиналите.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Васил Евтимов, Черноморец, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи