Черноморец върна победа като гост на Спартак и прати серията в трети мач


Черноморец върна победа като гост на Спартак и прати серията в трети мач
(сн. НБЛ)
05-05-2022 20:58 | BGbasket.com

Черноморец остана в плейофите на НБЛ след страхотна победа като гост срещу Спартак Плевен с 85:84. Драмата се запази до последната секунда, а с успеха си бургазлии изравниха четвъртфиналната серия на 1-1 победи. Решителният трети мач ще е играе в Бургас на 8-и май (неделя).

 

Лошата новина в мача за Спартак дойде преди почивката, когато Божидар Аврамов получи контузия на коляното и не се завърна в игра до края.

Мачът беше изключително оспорван през цялата си продължителност и беше истинско зрелище за феновете. Домакините имаха минимален аванс през първата част, след което нещата се обърнаха и Черноморец водеше през части от втория период, за да се стигне до логично равенство на почивката при 39:39.

 

Равностойната игра без никакъв шанс някой от отборите да се откъсне продължи дълго през второто полувреме, за да се стигне до драматични последни минути. Черноморец игра стабилно в тях и поведе с 8 точки, но след страхотни тройки плевенчани се върнаха и всичко се реши в последните секунди. При точка разлика за гостите Мартин Маринов стреля почти от центъра със сирената, но пропусна и серията отиде в трети мач.

 

Евгени Хаджирусев изигра страхотен мач, завършвайки с 28 точки (4 тройки) и 5 асистенции за победителите, дабъл дабъл от 22 точки и 15 борби направи Георги Боянов, а 18 (5 тройки) добави Константин Коев. С 12 точки и 13 борби приключи Андрей Иванов.

 

Николай Стоянов записа 16 точки и 5 борби за Спартак, 15 отбеляза капитанът Димитър Маринчешки, а с 14 и 11 борби се отчете Максим Корниенко.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Спартак Плевен, Черноморец, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи