Тони Дечев: Ако не можеш да изиграеш мъжки плейофите, значи си объркал професията


Тони Дечев: Ако не можеш да изиграеш мъжки плейофите, значи си объркал професията
(сн. НБЛ)
02-05-2022 21:02 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев бе изключително разочарован след загубата на неговия тим от Рилски спортист на старта на плейофите в НБЛ. Ето какво сподели той след мача в Самоков днес:

 

„Като цяло не изглеждахме по начина, по който очаквах. Знам, че Рилски спортист има добър отбор и ни превъзхождат във всички позиции. Не мога да повярвам, че има момчета, които по този начин и с това желание и с тази нагласа за битка са излезли да играят в този мач.

 

Не ме интересува първата част. През целия мач момчетата изглеждаха сякаш са дошли на разходка. Баскетболът е игра на мъжки характери, на сблъсъци и на контакт. След като губиш с 20 точки накрая и свършиш четвъртата част без фаулове, няма какво да говорим. Това показва колко момчетата искат да победят.

 

Характера или го имаш, или го нямаш. Не очаквам нищо, след като видях, че може да изиграят по този начин мач, в който започват добре, играят добре, имат самочувствие, всичко им се получава и срещаме един нетолкова готов Рилски. След това не можем да отговорим на 3 минути агресия, които прилагат те. Значи ние не сме за това ниво и да се мъчим да победим.

 

Не сме имали проблем в ротацията, нито с фаулове, нито с уморени играчи. Имаме проблем с това, че има играчи, които не искат да се бият за всяка топка. Това е, нищо друго.

 

Надявам се с нещо да ги изненадаме. Бързата атака обаче не е плод на добра защита. Играхме прилична защита в първите десет минути. След това просто необяснимо защо започнаха да хвърчат коментари кой какво желание имал, кой какво можел и какво не можел. Жалко за целия сезон и за труда им. Ако не можеш да излезеш и да изиграеш мъжки плейофите, значи си объркал професията."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи