Рилски спортист даде само част на Ямбол


Рилски спортист даде само част на Ямбол
(сн. НБЛ)
02-05-2022 20:34 | BGbasket.com

Рилски спортист започна с победа участието си в плейофите в Националната баскетболна лига. На свой терен в тази вечер лидерът в редовния сезон надви осмия Ямбол с 91:68 в първи мач от четвъртфиналите.

 

Отборът от Самоков започна колебливо двубоя, но след това натрупа солидна разлика и не я изпусна до последно.

 

Вторият мач от серията е в четвъртък в зала „Диана“, като в тази фаза се играе във формат две от три.

 

Домакините вкараха първите 6 точки в срещата, но след това Ямбол направи серия от 14:4 и стигна до пълен обрат. Рилски спортист така и не успя да вкара тройка през цялата първа четвърт, като след десет минути игра съперникът му водеше с 19:16. Много силно стартира Джеремая Пейдж, отбелязал 8 от точките на отбора си до момента.

 

Почти веднага след старта на втория период обаче баскетболистите на Людмил Хаджисотиров стигнаха до пълен обрат. Въпреки че правеха много грешки, те играеха доста по-стабилно в подкошието. Стрелбата им от далечно разстояние също потръгна и след пет тройки само за тази част, на почивката се откъснаха с 45:30.

 

Подемът в играта на тима от Самоков продължи и след паузата. Разликата в негова полза достигна 27 точки, но преди последната четвърт съставът на Тони Дечев намали за 57:74.


Две бързи тройки на Ямбол намалиха изоставането на гостите на 15 в началото на заключителния период. Рилски спортист обаче отново увеличи преднината си и спечели убедително.

 

Людмил Хаджисотиров разпредели минутите между всички свои играчи. Трей Портър бе над всички с 18 точки и 8 борби. Алекс Симеонов се отчете с 14 точки и 7 борби, а по 12 точки реализираха Барет Бенсън (12 борби) и Ей Джей Хес.

 

За съперника Тадж Ридли бе в групата, но не се появи в игра, което на практика остави тима с осем състезатели. От тях водещ реализатор стана Джеремая Пейдж с 18 точки, 11 вкара Александър Матушев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи