Триумф за Черно море U19 и Купата остава във Варна


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: БФБ)

01-05-2022 13:45 | BGbasket.com

Черно море Тича U19 спечели Купата на БФБ при юношите за втори път след 2019-а. На финала на свой терен младите "моряци" изиграха страхотна трета част, за да надделеят над Левски с 84:70.

 

Черно море като по-опитния отбор и с повече играчи във върхов набор, успя да навакса изоставане и да покаже атрактивен баскетбол, за да стигне до успеха. Иван Спиров се отличи във финала с 40 точки!


Левски започна отлично мача, като особено в нападение доминираше над домакините в първите минути. Черно море не успяваше да пробие защитата на столичани, а от другата страна изпитваше трудности да спира в подкошието атаките на "сините" и така в средата на частта разликата стигна 8 точки.


Черно море върна 6 поредни точки след прекъсване, но Левски бързо възстанови аванса си. След размяна на добри атаки дойде и краят на четвъртината при 25:19.


Черно море се развихри в атака и бързо намали разликата, а след това изравни резултата в средата на втория период.


При равенство приключи и първото полувреме - точно 40:40.


Черно море излезе тотално преобразен след почивката и изигра страхотни минути. Варненци вкараха 19 точки в първата част от четвъртината и тази мощ в атака бързо им даде много сериозна преднина. Не след дълго разликата вече бе и двуцифрена в полза на Черно море.


"Моряците" нанизаха 30 точки за десет минути след почивката срещу само 14 за Левски и вдигнаха на крака феновете в зала "Христо Борисов".


Левски не се отказа и продължаваше да си бори до последно, като пет минути преди края успя да свали под 10 изоставането си. Черно море обаче вече бе неудържим в атака и отговаряше почти мигновено на всяка точка на съперника.


Фантастичен мач за Черно море направи Иван Спиров с 40 точки и 8 борби. 15 вкара Любомир Керемедчиев, 13, с 11 борби и 7 асистенции - Кристиян Попов.


23 за Левски реализира Теодор Николков, 20 вкара Красимир Петров, 15 - Момчил Кадиев, но "сините" загубиха борбата, направиха доста по-малко асистенции и нямаха кош от скамейката.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ U19 - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА U19

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ ЗА ЮНОШИ U19

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи