Балкан остана без медал в Балканската лига


Балкан остана без медал в Балканската лига
(сн. balkanleague.net)
01-05-2022 19:48 | BGbasket.com

Балкан завърши четвърти в Балканската лига през този сезон. Тимът не успя да се пребори за медал от Финалната четворка, след като в мача за бронза днес отстъпи на домакина Ирони Нахария с 65:86. Така българският тим не успя да изравни най-доброто си постижение в турнира си – третото място през 2014 година.

 

Гостите бяха догонващи почти през целия мач, като така и не намериха противодействие на своя съперник, въпреки че в състава му не бе звездата Йогев Охайон.

 

В спор за трофея по-късно тази вечер един срещу друг ще се изправят други два израелски отбора – Апоел Галил Елион и Макаби Хайфа. За първи път в историята на турнира в Топ 3 са тимове от една и съща държава.

 

 

Двубоят за бронза започна сравнително равностойно. Домакините обаче имаха много висока успеваемост в подкошието, благодарение на която и на силната игра на Дъстин Томас, взеха предимство. За кратко преднината им стана и двуцифрена, а след десет минути игра те водеха с 26:17.

 

През втория период на няколко пъти Балкан успяваше да се доближи на 5-6 точки, но Ирони Нахария отново увеличаваше аванса си. Все пак „зелените“ не позволиха съперникът им да се откъсне прекалено много и след тройка в последните секунди на Дерик Маркс, на почивката намалиха за 35:42.

 

Второто полувреме започна кошмарно за българския тим, който повече от три минути не успяваше да се разпише, което позволи на съперника му да вкара 10 безответни точки и да дръпне с 52:35. Разликата скочи до 18, но баскетболистите на Небойша Видич завършиха частта със силна серия, с която запазиха надеждите си за обрат преди последната четвърт, преди която изоставаха  с 51:62.


Тройка на Амад Рори даде начало на заключителния период, след което обаче Ирони Нахария отново започна да увеличава аванса си и нямаше проблем да спечели.

 

Стефон Бронч бе над всички за победителите с 19 точки и 8 борби. Дъстин Томас реализира 16 точки, Алексей Чубревич е с 12 точки и 10 борби.

 

За Балкан Крисчън Джоунс записа 14 точки и 9 борби, а Димитър Димитров е с 11 точки и 8 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИРОНИ НАХАРИЯ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи