Янко Янков: Искахме в последния мач от сезона да зарадваме нашата публика


Янко Янков: Искахме в последния мач от сезона да зарадваме нашата публика
(сн. НБЛ)
27-04-2022 09:17 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на тима на Шумен Янко Янков коментира, че се е получил нервен мач с Черно море Тича. „Определено имахме голямо желание в последния мач от сезона да зарадваме нашата публика. Мисля, че това изигра лоша шега, защото момчетата бяха пренавити. Черно море бяха взели мерки и днес доста добре се справиха с Белич. Имахме ръстово превъзходство категорично, но добра защита от тяхна страна. Въпреки по-малкото си точки в срещата, опитът на Белич помогна - игра за отбора, беше стълбът в нашата борба под коша, 16 борби за срещата. Искаше ни се победата да е по-изразителна, да покажем по-добра игра, но сме в края на едно много тежко първенство, изпълнено няколко пъти с коронавирус и други проблеми. Сега е време за равносметка и анализ. Сега е моментът да благодаря на първо място на ръководството за доверието, което ни гласуваха и ни дадоха възможност да направим отбор във висшата лига, който можеше да се представи и по-добре“, заяви Янков Янков.

 

„Имахме своите пропуски, но във втората част на сезона показахме едно лице на по-конкурентни и играехме равностойно с почти всички в лигата. Надявам се да успеем да запазим отбора в тази лига и следващата лига да надградим. И в други интервюта съм го казвал, че град като Шумен заслужава да има професионален спорт, професионален баскетболен отбор и да носим радост и емоции на обществеността. Показателно е, че залата се пълни, идват много хора да ни наблюдават, това е радващо. Може би още малко ни трябва да запалим още повече града от там и най-важния резултат, който целим с този отбор е стимула и базата за развитие на нашите подрастващи състезатели. Много е различно и много по-голям е стимулът, когато се играе на такова ниво и тези деца виждат живия пример всеки ден в тренировките. Дано успеем“, каза още наставникът на Шумен.

 

„Не започнахме добре от начало. Оставихме се на тяхното темпо на игра. Не ни беше това плана. Но през второто полувреме се видя, че започнахме в защита по-добре да играем. Вкарахме си бързите атаки. Това, което искахме го изпълнихме второто полувреме и мисля, че това даде резултат. Ние сме млад отбор, нямаме опит. Трябва да разчитаме на енергия, да пазим в защита, да крадем топки и да имаме лесни положения в нападение. За постепенно нападение, трябва опит и да надграждаме“, добави баскетболистът на Шумен Константин Паисиев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Янко Янков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи