Балкан -2 е новият носител на Купата на ББЛ


Балкан -2 е новият носител на Купата на ББЛ
(сн. ББЛ)
17-04-2022 16:32 | BGbasket.com

Балкан -2 е новият носител на трофея в турнира за Купата на ББЛ. На финала днес в зала „Дунав“ в Русе младият състав на ботевградския тим, част от който са и някои играчи от първия отбор, надви състезаващия се в ББЛ Б група Олимпия Ямбол с 95:71.

 

Балканци водеха през голяма част от мача, но ключова за крайния успех се оказа силната трета четвърт.

 

Преди Олимпия Ямбол, по пътя към Купата те отстраниха още Политехника, Шоутайм и Хебър. Тимът на Тончо Тодоров пък стигна до финала, след като елиминира три тима от ББЛ А група – Бавни и яростни, Фаб Файв и Микс.

 

Турнирът за Купата на ББЛ се проведе за трета поредна година, като преди Балкан-2 трофея бяха печелили Хебър и Спортист Своге.

 

„Зелените“ поведоха с 8:2 в началото на срещата, но малко след това съперникът им вкара 10 поредни точки и обърна за 19:14. Въпреки че един от основните играчи на състава от Ботевград – Денислав Вутев, натрупа две лични нарушения, той остана в игра, а с общи усилия, в края на частта тимът му си върна водачеството при 21:19.

 

Две поредни тройки на Здравко Христов и Илиян Пищиков на старта на втория период на практика направиха серията на отбора 13:0, преди тя да бъде прекъсната от Йоан Христов. В следващите минути баскетболистите на Мирослав Ралчев на два пъти повеждаха с двуцифрена преднина, но на почивката Олимпия намали за 36:40.

 

След паузата обаче Балкан -2 взе инициативата. Тимът се разиграха от тройката, а в комбинация с повечето грешки на опонента, разликата в негова полза продължи да расте. „Зелените“ направиха серия от 12:0 и се откъснаха с 21 точки, а преди последната четвърт водеха с 68:50.

 

В оставащото време символичните гости в мача поддържаха солиден аванс и нямаха проблем да спечелят, а двубоят бе завършен основно от по-младите момчета.

 

Александър Гавалюгов бе най-резултатен за победителите с 24 точки и 7 борби. По 19 точки вкараха Здравко Христов (7 асистенции), Илиян Пищиков (9 борби) и Денислав Вутев.

 

За Олимпия Ямбол Йоан Христов отбеляза 19 точки. По 13 и 7 борби имат Станислав Говедаров и Николай Нинов, а с по 10 точки се отчетоха Росен Иванов (8 борби) и Андон Вачев (7 борби).

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОЛИМПИЯ ЯМБОЛ - БАЛКАН -2

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА НА ББЛ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи