Левски оцеля трудно и срещу Ямбол


Левски оцеля трудно и срещу Ямбол
(сн: НБЛ)
10-04-2022 20:00 | BGbasket.com

Левски продължава серията си победи над Ямбол вече пети сезон, след много труден успех с 81:78 в зала Диана.


Ямболии бяха много близо до това да изненадат "сините" и да зарадват трибуните, но малко не им достигна в края на двубоя.

 

За последно Ямбол взе успех над този противник през 2017-а, точно през април.


Мачът стартира с леко закъснение, заради честването на една от легендите на ямболския баскетбол Димитър Георгиев, който навърши 80 години на 23 март.


И темпото на игра не бе особено скоростно след началото на двубоя, като дълго време отборите си разменяха кошове без някой да вземе преднина. Левски дръпна леко в един момент, но до края на първата четвърт Ямбол изравни до 23:23. "Сините" разчитаха на играта в подкошието и нямаха точен изстрел от тройката в първата част.


Въпреки че бе без Ивица Радич, тимът на гостите нямаше проблем в битката под коша, преди бързо центровете Зейн Ноулс и Станислав Ваклинов да натрупат лични нарушения.


Ямбол показваше хубав и интересен баскетбол, и окрилен от публиката, държеше равен резултата. Домакините от своя страна бяха в пореден мач без Александър Матушев и Тадж Ридли.

 

При равенство се оттеглиха и двата тима на почивката - 47:47, след тройка почти със сирената на Джеремая Пейдж.


През първото полувреме и Ямбол, и Левски бяха разочароващи от наказателната линия - 7/14 за Ямбол и 3/7 за гостите.


В третата част нищо не се промени - накъсана от нарушения игра, без много качество на баскетбол и ниска резулатност - двата отбора си вкараха едва 27 точки общо, а Левски бе с една напред преди решаващите 10 минути.


Гостите на два пъти поведоха с по 5 точки на старта на последната четвърт, но така и не съумяха да увеличат повече преднината си. Вместо това, поредица от точки за Алонзо Кембъл изравни резултата до 68:68 с точно 5 минути на часовника.


Два важни коша на Джош Паркър и Венци Петков отново обърнаха за "сините", вече с минута и половина до края на мача, а ямболии отново пропуснаха златен шанс да изравнят, като пропуснаха 2 от 4 наказателни удара.


Домакините предпочетоха да фаулират, заради също слабата стрелба от фаула на Левски, с 27 секунди на таблото и две изоставане. Юношата на Ямбол Николай Михайлов обаче вкара важни 2/2 наказателни изстрела, за 4 преднина на гостите и след пропуска на Пейдж от другата страна, Джош Паркър подпечата трудния успех за Левски.


Константин Тошков оформи крайното 78:81 за радост на зала Диана.


20 точки и 11 борби за победата регистрира Зейн Ноулс, по 18 вкараха Венци Петков и Джош Паркър, 13 и 7 борби отчете Николай Михайлов и 4 точки и 10 борби - Цветомир Чернокожев.

 

23 за Ямбол наниза Джеремая Пейдж, 17 с 11 борби добави Алонзо Кембъл и 16 вкара Кръстан Кръстанов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи