Александър Янев: Някой трябва да излезе и да каже ще съществува ли този отбор


Александър Янев: Някой трябва да излезе и да каже ще съществува ли този отбор
(сн. БФБ)
09-04-2022 21:20 | Max Sport 2 | BGbasket.com

Баскетболистът на Берое Александър Янев имаше да каже доста неща след загубата на отбора си от Черноморец като гост в НБЛ. Тимът е изправен пред финансови проблеми, което нарушава и тренировъчния процес, и представянето му в мачовете. Ето и откровеното изказване на Янев след срещата:

 

„Може би трябваше да изиграем второто полувреме по-умно. Хвърлихме доста енергия в първото. Опитахме се да се противопоставим на отбора на Бургас, който не е нищо особено. Играхме с тях на Купата, когато не бяхме в най-добрата си форма и направихме равен мач. Днес бяхме готови да ги победим, бяхме по-добри като моментно състояние и като играчи.

 

Това, че не играем добре, има друга причина. Имаме финансови проблеми в нашия отбор – може би всички го знаят. Може би малко се позакърпиха нещата, но за последните 20 дни нямаме нито една нормална тренировка – говорим за такава, на която да има енергия, да се сблъскаме – няма такова нещо. На нашите тренировки играем три на три и стрелбичка. Ако е така, по-добре да си събираме багажа и който – откъдето е. Не можем по този начин да тренира мъжки отбор, който в началото на сезона имаше цели. Явно вече цели нямаме и не знам как да се оправи положението. Моята работа е да вляза на терена, да играя и да се раздавам. Това, че не се получава и че има други причини отборът да играе зле, трябва да се разреши. Всеки един играч от нашия отбор има задължение да дойде и да бъде концентриран в мача. Това, че не е, значи че явно има други причини, за които не трябва да питате мен.

 

Искаме да продължим и да направим нещо, но трябва да се говори с всеки един играч поотделно. Ако някой има претенции за пари – също, а не да се правят физиономии и да се гледа в друга посока. Не играчи и треньори, има по-висшестоящи, които трябва да кажат какво се случва и когато играчите дойдат на тренировка, да знаят, че трябва да се тренира. Трябва някой да излезе и да каже този отбор ще съществува ли, ще завърши ли сезона и ще се плати ли на тези играчи да играят баскетбол. Така или иначе си губим времето и чакаме още пет мача – два мача в плейофите и май месец всеки – на море. Това недопустимо в мъжки отбор. Не съм бил в такава ситуация – всеки играч да гледа в различна посока.

 

В понеделник ще им тренировка – който иска, да дойде в залата и да тренира, който няма – да си седи вкъщи, да си иска парите. Играчите трябва да разберат, че е за тяхно добро да се раздават и всеки да гледа собствената си паница.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Янев, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи