Ще има ли български четвъртфинал в Балканската лига?


Ще има ли български четвъртфинал в Балканската лига?
(сн. balkan-basket.com)
08-04-2022 12:03 | BGbasket.com

Балкан посреща днес македонския ТФТ в последен мач от груповата фаза в Балканската лига за този сезон. След него ще станат ясни и четвъртфиналните двойки в турнира, като на теория е възможен и български сблъсък между „зелените“ и Левски.

 

Ситуацията в групите

 

По регламент директно на Финалната четворка отиват победителите в двете групи – в случая Апоел Галил Елион и Ирони Нахария. Вторите и третите пък ще играят на кръст четвъртфинали на разменено гостуване, за да запълнят и останалите места в Топ 4. Последните – Академик Пловдив и ТФТ, приключват участието си в надпреварата.

 

В група C ситуацията вече е ясна. Там Левски е втори и ще играе с третия от група D, а третият Сигал Прищина пък ще премери сили с втория от нея.

 

От група D на четвъртфиналите ще играят Балкан и Макаби Хайфа, като остана само да стане ясно и кой ще е втори и кой трети.

 

Какви са вариантите за класиране?

 

До момента и двата тима имат по три победи, като всичко е в ръцете на Балкан, който е с мач по-малко.

 

При успех срещу ТФТ днес, баскетболистите на Небойша Видич ще изпреварят своя пряк конкурент и ще завършат втори, а на четвъртфиналите ще играят със Сигал Прищина, докато Макаби Хайфа ще е с Левски.

 

Загуба от македонския тим обаче ще изравни Балкан и Макаби Хайфа с баланс 3-3. Двата тима си размениха по една победа в първата фаза на турнира, но предимството е на страната на този от Израел заради по-голямата разлика. Това означава, че при поражение от ТФТ, Балкан ще остане трети и ще има сблъсък с Левски на четвъртфиналите.

 

„Зелените“ обаче са безспорен фаворит срещу ТФТ довечера и всичко, освен тяхна победа, би било изненада. Специалистите от bwin дават минимален коефициент от 1.01 за техен успех, докато триумф на гостите днес е оценен с 14.50.

 

Двубоят е от 16:00 часа в „Арена Ботевград“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Балкан, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи