Таня Гатева: Можем да затворим серията с 3-0, но мислим мач за мач


Таня Гатева: Можем да затворим серията с 3-0, но мислим мач за мач
(сн. БФБ)
06-04-2022 15:01 | Мария Маринова

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева вярва, че отборът й може да спечели финалната серия в А група срещу Монтана 2003, без да допусне загуба в нея. Това призна тя пред BGbasket.com ден преди началото на мачовете за титлата.

 

„Смятаме, че можем определено. Може и да не се получи, но тръгваме мач за мач. Нека в първите два си свършим работата и след това вече в Монтана, според резултата, ще мислим дали наистина можем да затворим серията или не. Дори и да не е 3-0, важното е да сме победители в серията“, сподели наставникът.

 

Берое загуби последния мач между двата тима преди плейофите, но въпреки това има доста добър баланс срещу своя съперник през сезона: 5-2. Според Гатева обаче това поражение ще е полезно за отбора й.

 

„Загубихме последния мач преди няколко дни, но смятам, че това е добра загуба за нас. В един спортен календар един отбор не може само да побеждава и трябва да види своите минуси. Ние реално няма къде да ги видим, защото нямаме други мачове. Смятам, че с тази загуба ще излезем много по-мобилизирани, отколкото ако бяхме победили. Така че това е плюс за нас“, обясни тя.

 

„Познаваме се доста добре. Подготовката върви нормално. Всички сме здрави – това е най-важното. Има някакви травми, които не са сериозни. Не е нещо, което ще попречи на играта на състезателките“, добави треньорът на старозагорския тим.

 

Мануел Марков: Вярвам в момичетата, можем да спечелим шампионата

 

За разлика от последните години обаче, през този сезон отборът играе само във вътрешното първенство, където освен Монтана 2003, няма конкуренция. „Със сигурност игрово няма как да сме много добре подготвени, защото не играем, то е логично. Берое има нужда да участва в някакво международно първенство, но все пак това трябва да го реши ръководството“, смята Гатева.

 

От клуба обявиха вход свободен за предстоящите домакински мачове във финала: "Ние имаме седем момичета, на които основно разчитам. Надявам се публиката да е нашият шести човек на терена и да ни помогне страшно много. Имаме нужда от тяхната подкрепа и съвсем по различен начин се играе под пълна зала. Зарядът също е друг.“

 

Таня Гатева коментира и премахването на полуфиналите в женското първенство. „Лично мое мнение е, че наистина мачовете с голяма разлика са безсмислени, но когато ги няма, смятам, че женското първенство става още по-обезсмислено. При всички положения тези мачове имат полза повече за малките момичета, които играят в другите отбори, не за нас. Според мен трябва да има полуфинали и финали, но пак казвам – никой не ангажирам, това е моето лично мнение“, завърши тя.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Берое Стара Загора, Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи