Академик шокира Балкан след трилър в Пловдив


Академик шокира Балкан след трилър в Пловдив
(сн. balkan-basket.com)
03-04-2022 19:51 | BGbasket.com

Академик Пловдив поднесе изненадата на кръга в Националната баскетболна лига. На свой терен в зала „Сила“ тимът срази Балкан със 70:65, с което сложи край на серията му от осем поредни победи в шампионата. Двубоят бе изключително оспорван и с много обрати. Баскетболистите на Йордан Янков водеха през повечето време и макар да изпуснаха водачеството си в края, серия от 13:0 в последните минути им донесе успеха.

 

Домакините отново бяха без Тони Гуджино, докато заради настинка в игра за опонента им не се появи Димитър Димитров, въпреки че бе в групата, но не по екип.

 

След тази среща Академик е с 10-12 и му предстои визита на Левски. Балкан пък остава на втората позиция с баланс 17-5, но вече на три победи зад лидера Рилски спортист, а в следващия кръг ще гостува на Черно море Тича.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Гостите взеха аванс от 6-7 точки в началото на мача, но като цяло нападението и на двата тима не вървеше. Постепенно обаче Академик направи серия от 10:2 и обърна за 15:14 след тройка на Николай Титков. Дерик Маркс обаче също отбеляза и след една част Балкан все пак имаше предимство, макар и минимално – 16:15.

 

Ситуацията не се промени значително и през втория период. След поредица от размени на водачеството и без нито единият отбор да успее да натрупа сериозен аванс, на почивката „зелените“ отново бяха напред при 33:31.

 

Две поредни тройки на Васил Бачев и Дейшон Найт отново върнаха водачеството на Академик малко след началото на второто полувреме. Малко след това обаче капитанът на тима трябваше да седне на пейката заради четири нарушения на сметката си. Домакините дръпнаха и с 8 точки, но в края на частта баскетболистите на Небойша Видич намалиха за 48:51.

 

Подемът в играта  на Балкан продължи, като след три последователни тройки и обща серия от 11:2, тимът стигна до нов обрат. Това принуди Йордан Янков да вземе прекъсване, тъй отборът така и не успяваше да се разпише от игра. Авансът на гостите достигна 8 точки, но две точни стрелби от далечно разстояние на Васил Бачев върнаха интригата в мача за 63:65 две минути преди края. Последва грешка след прекъсване за „зелените“, което позволи на Николай Николов да изравни в следващата атака. Два пропуска на Николай Грозев от фаула, и тройка на Дейшон Найт при оставащи 35 секунди за 68:65 вдигнаха на крака феновете в залата. Видич взе нов таймаут, но отборът му отново не успя да се организира добре в нападение, което позволи на Академик да вдигне разликата и да спечели.

 

Васил Бачев бе най-резултатен за победителите с 19 точки. По 11 вкараха Николай Николов и Николай Титков. Силно се включи и Робертс Фрейманис със 7 точки и 16 борби.

 

За Балкан по 14 точки отбелязаха Дерик Маркс и Дивон Уошингтън (10 борби), а 11 точки и 7 борби записа Амад Рори.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи