Балкан не успя да си осигури директно класиране за Топ 4 в Балканската лига


Балкан не успя да си осигури директно класиране за Топ 4 в Балканската лига
(сн. balkanleague.net)
31-03-2022 21:43 | BGbasket.com

Балкан не успя да си осигури директно класиране на Финалната четворка в Балканската лига. В директния спор за първото място в група D тази вечер тимът отстъпи като гост на Ирони Нахария с 64:76.

 

С успеха, израелският отбор си гарантира първата позиция и място в Топ 4 с баланс 5-1, като единствената загуба бе именно от „зелените“. Съставът от Ботевград пък все още има шансове да се класира за решителния етап за сезона, като ще играе четвъртфинал с втория или третия от група C.

 

Мястото на Балкан в групата ще стане ясно, след като тимът изиграе и последния си мач от нея срещу ТФТ у дома на 8 април. В случай, че Макаби Хайфа надвие същия съперник в събота, отборът на Небойша Видич ще се нуждае от задължителна победа, за да не бъде изместен от второто място.

 

За момента балканци са с баланс 3-2, докато Макаби е с 2-3, но с предимство в преките двубои.

 

Домакините поведоха с 5:0 на старта, но след това „зелените“ стигнаха до пълен обрат. Ирони Нахария обаче бързо си върна водачеството и след силни финални минути на частта дръпна с 23:16, възползвайки се от повечето пропуски и грешки на съперника.

 

Балкан продължи да има трудности в нападение и в началото на втория период. Разликата скочи до 15 точки, но Амад Рори и Крис Минков намалиха за 31:40. Въпреки това, Ирони Нахария отново направи двуцифрен аванс и на почивката водеше с 42:31.

 

Баскетболистите на Небойша Видич започнаха много силно второто полувреме и след серия от 11:5 намалиха пасива си едва на 5 точки след кош на Дерик Маркс. Отговорът на домакините обаче не закъсня и след 9 поред те отново качиха разликата, а преди последната част бяха напред с 60:47.

 

Балкан не се предаде и на няколко пъти намаляваше разликата през заключителния период, но така и не успя да стигне до пълен обрат.

 

Освен контузения Станимир Маринов, в Израел с българския тим не бе и друг основен играч – Дивон Уошингтън. От съотборниците им Крисчън Джоунс бе над всички с 15 точки и 12 борби. Амад Рори реализира 14 точки, 13 има Дерик Маркс.

 

За победителите Йогев Охайон вкара 19 точки и направи 8 асистенции. Дъстин Томас записа 16 точки и 7 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИРОНИ НАХАРИЯ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА D), СЕЗОН 2021/2022


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА D), СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА D), СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА D), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи