Наказаха Видич за един мач, ДК с нови санкции за Балкан


Наказаха Видич за един мач, ДК с нови санкции за Балкан
(сн. БФБ)
30-03-2022 10:14 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич е със спрени права за един мач. Това става ясно от актуализирано решение на Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол след инцидентите на полуфинала за Купата срещу Левски.

 

Видич, който е вписан като мениджър на „зелените“, бе дисквалифициран заради избутване на състезателя на Левски Марио Литъл. Първоначално наставникът получи глоба от 100 лева, но след обновяването тя вече е 150.

 

От 300 лева на 100 пък е намалена глобата на мениджъра на Балкан Преслав Пешев, който официално фигурира в тимовия лист като старши треньор.

 

Дисциплинарната комисия наложи още две нови санкции на отбора от Ботевград след мача с Левски.

 

Балкан е глобен с 1000 лева „за нарушаване на установения ред по време на среща от група (повече от две лица) чрез нахлуване на терена и опит за саморазправа с длъжностни лица, довело до трайно прекъсване на среща.“

 

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, 47.8 секунди преди края на срещата част от публиката на БК Балкан е нахлула на терена в търсене на саморазправа с публиката на БК Левски, като са отправени заплахи към съдиите и е потърсена саморазправа със съдията Славчо Нучев, което е довело до прекъсване на срещата за повече от 40 минути. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.2а от ДАП на НБЛ е до 5000 лева и провеждане от 1 до 5 домакински срещи пред празни трибуни. Предвид това, че турнира „Купа на България“ приключи и не предстоят повече срещи за БК Балкан, ДК на БФБ налага имуществена санкция в горепосочения размер. Решението подлежи на обжалване.

 

Глоба от 100 лева има и баскетболистът на „зелените“ Дивон Уошингтън заради получено техническо нарушение.

 

Няма промени при останалите глоби, които първоначално бяха наложени.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич, Левски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи