Сашо Везенков: Не мисля, че трябва да бъде като предишните години с жандармерия, това е баскетбол


Сашо Везенков: Не мисля, че трябва да бъде като предишните години с жандармерия, това е баскетбол
(сн. balkan-basket.com)
27-03-2022 01:27 | Мария Маринова

Генералният мениджър на Балкан Сашо Везенков говори пред медиите след загубата от Левски на полуфиналите за Купата и временното прекратяване на мача в Ботевград. Ето какво сподели той:

 

„Това, което се случи, е доста неприятно. Искам да се извиня се за това, което стана. Това, което аз видях е, че трима души успяха с всякакви сили да направят това, което и вие видяхте. Четири технически, три или две дисквалификации, три умишлени. Те станаха основен фактор. Не мога да ги коментирам изцяло, защото искам да гледам мача на повторение. Различно е да го гледаш отстрани. За мен това е доста непрофесионално.

 

Не искам да коментирам съдиите от моето връщане в баскетбола. Четири години гледах българския баскетбол отстрани. Решението на целия УС и на президента беше да дадем кредит на съдиите за по-добро. Не искам да коментирам съдиите, пак ви казвам, но това, което стана днес, е плод на тримата.

 

Мачът свършва, дава се един умишлен фаул. Аз как бих направил. Предупреждение на този, който е легнал. След което дават някакъв технически на Митко Димитров, който никой не разбра. Когато някой от тези тримата свири нещо, което цялата зала и играчите, не са разбрали за какво става въпрос, тогава не е приятно.

 

Не мисля, че в момента някой в залата е бил заплашен от гостуващия отбор или треньорите. Не виждам някакъв проблем. Стана един инцидент с фен на Левски, който е от Ботевград. Разбирате ли, това е недоумението за мен. Сигурно ще влезем в историята на Гинес. Нашият фен от Ботевград да тръгне да се бие с фенове от Ботевград. Това е доста нелепо. Как да го коментираме това? Той живее в Ботевград, сложил е фланелка на Левски и тръгва да се бие със съгражданите си.

 

Баскетболът е игра, в която не би трябвало да има това, което се случи днес. За мен трябва да се смени изцяло охранителната фирма, която е създадена от ветерани, за да може да се покаже някаква промяна. Не мисля, че трябва да доведем полиция в залата и това, което беше предишните години с жандармерия. Това е баскетбол. 

 

Нямахме заявена агитка. Даже се радвах изключително на полувремето, че дечица си ходеха около терена. Всичко беше нормално. Трябва да има лицензирана охранителна фирма. Може да има полиция, но тя е доста по-скъпа и ние сме се обърнали към лицензирана охранителна фирма, която охранява нашите мачове.

 

В понеделник не сме мислили дали ще има полиция на финала. Ще поговорим с охранителната фирма. Няма да има такъв огромен интересен като днес. Тити Папазов да си доведе стюарди и да си ги охранява феновете. Забравихте ли мачовете с Партизан от Адриатическа лига? Искате да ми кажете нещо, че Тити е светец или е някакъв първи братовчед на Христос. Ще се постараем мачът в понеделник ще премине изключително нормално, както е редно за баскетболен мач.

 

Отборът на Левски ни победи и ние трябва да го признаем. Имаше възможности, чисто баскетболни ситуации. Баскетболът е игра на точки и на ситуации, които се обръщат във всеки момент за нас. Беше три точки за нас, след това изпуснахме тройка, загубихме борбата. Тук не го коментираме. Финал с 5 технически, 4 умишлени - за мен това не е нормално.

 

Вече няма Купа, остава титлата. Пожелавам по-бързо оздравяване на момчетата на Левски. Следваме си нашия път оттук нататък. Не мога да кажа вече. Играем добре. Да, Чавдар Костов и Йордан Минчев ги няма, но за нас Станимир Маринов е една голяма липса. Това променя много нещата по-нататък и за днешния мач.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Балкан, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи