Небойша Видич: Сега е най-важният момент феновете да ни помогнат


Небойша Видич: Сега е най-важният момент феновете да ни помогнат
(сн. БФБ)
25-03-2022 23:52 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич призова феновете за подкрепа и в предстоящия полуфинал срещу Левски за Купата в събота. Ето какво още сподели наставникът след трудната победа срещу Ямбол на четвъртфиналите днес:

 

„Първата причина да не ни върви играта е, че на полувремето имахме 6 изпуснати наказателни удара, а накрая не знам, не съм погледнал, но 100% поне 10. Второ, Ямбол винаги вкарва срещу нас, много често тройка с табло, и така не успяхме да изконтролираме нещата. Третата причина е, че промених малко основната петица. Някои от титулярите не бяха готови, за разлика от други на пейката. Със Си Джей на позиция пойнт гард дадохме на Амад Рори почивка. Това се причините, поради които загубихме ритъм в нападение и защита.

 

Надявам се, че Митко е добре. Боли го главата, но е получил е удар в стомаха. Мисля, че е само високо кръвно и за това има болка в главата сега. Надявам се, че утре ще е готов на 100%.

 

Очаквам 100% оспорван мач срещу Левски. Това не е отборът от преди месец, два, който победихме четири пъти. Това е съвсем нов отбор, с някои нови играчи, а някои от старите изглеждат много по-добре. Няма да бъде лесно, но ние имаме нашите цели и това искаме. Много неща могат да решат мача. Разбира се фокус, концентрация и енергия, които играчите покажат на терена, това е най-важното.

 

Ние играем в нашата зала. Спим на нашите легла и на нашите матраци. Това е един фактор и вторият е, че тези хора тук наистина разбират от баскетбол. Знаят кога трябва да помагат и аз само им казвам, че сега е най-важният момент да ни помогнат. Мисля, че те го знаят.

 

Чувствам енергията, но честно аз не виждам абсолютно нищо извън терена по време на мача. Извинявам се. Чувствам подкрепата и знам, че имаше повече хора, все пак това е Купа. Федерацията трябва да запази този формат. Не е важно къде. Това е празник на баскетбола, а не два мача и после финал. Очевидно е, че залата днес беше много пълна, на предния мач също имаше достатъчно хора.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи