Небойша Видич: Ще дадем всичко от себе си, за да върнем Купата в Ботевград след 34 години


Небойша Видич: Ще дадем всичко от себе си, за да върнем Купата в Ботевград след 34 години
(сн. balkan-basket.com)
23-03-2022 18:29 | BGbasket.com

Ден преди началото на Финалната осмица на турнира за Купата на България старши-треньорът на Балкан Небойша Видич коментира в интервю за клубия сайт какво е състоянието на отбора, съперника на четвъртфиналите и целите пред тима.

 

- Г-н Видич какво е състоянието на играчите на Балкан преди Купата на България? Може ли да разчитате на всички състезатели?

- Имаме някои леки травми, но не е нещо важно, което трябва да повлияе на това да играем на 100% на турнира за Купата на България.

 

- Срещате отбора на Ямбол, с който имахте труден мач преди седмица. Какво е необходимо, за да спечелите първия мач и какво е мнението Ви за съперника?

- След мача в Ямбол моят колега Тони Дечев каза, че да играеш много силно и интензивно без практически двама играчи, сред които най-добрия стрелец в лигата на този момент - Джеремая Пейдж. Това е спорт, това е баскетбол. Всеки иска да победи Балкан. Това е чарът на спорта. Всеки ден говоря на момчетата, че всички искат да победят Балкан. Това е нещо, което освен индивидуално баскетболно качество, всеки играч трябва да поеме като отговорност срещу голям отбор. Ямбол е отбор, върху който се вижда ръката на треньора. Тимът разполага с един от най-добрите стрелци, с добри български играчи, дори и за моя изненада. Сега не, а когато бях предния път. Имат добри български млади играчи и не очаквам лесен мач. Надявам се, че ще успеем да спрем най-доброто от тях.

 

- Загубихте основен играч в лицето на Станимир Маринов. Успяхте ли да напаснете играта на отбора без него, както и след кадровите промените, които имате в състава?

- Относно двете нови попълнения, мога да кажа, че в Балкан дойдоха двама прекрасни човека. Чисто баскетболно феновете успяха да ги оценят. Аз съм много щастлив, че ги имам в отбора. Станимир Маринов даваше легитимност на този отбор. От една страна го попитах защо се хвърли така за топката на този мач, а от другата всеки треньор иска да има такъв играч, който се хвърля така за топката, когато е далече от него. На 8 март всички отбори се подсилиха, а ние останахме без най-добрия български играч. Имаме две опции - едната е да седим и да плачем, а другата е да направим някои корекции. Целта сега е всеки от отбора да вземе на плещите си по малко от играта на Станимир. Не позволявам на никой, в това число и първо и на себе си, а след това на играчите, да имат извинения за нещо лошо в играта си. Целите са същите, но ще бъде тежко да ги изпълним. Купата на България е първи трофей, за който играем и първа цел на Балкан. Всички са готови, всички искат след 34 години да спечелим Купата в Ботевград. Изглежда това е моята карма да зарадвам хората, които чакат толкова време за тези трофеи. (бел. ред. На 29 май 2019-а Небойша Видич изведе Балкан до шампионската титла на България след 30 години пауза). Ще дадем всичко, което можем и от жилите на петите ни дори, за да не се връща обратно Купата, а да остане тук в Ботевград.

 

- Какво е мнението Ви за евентуалните съперниците на полуфинал, ако отборът успее да се класира напред (Левски/Спартак Плевен)?

- Това не е Левски, който победихме четири пъти досега. Имат нови попълнения, а някои други играчи се завърнаха като Асен Великов. Сега отборът е по-сериозен с повече играчи в ротацията. Спартак Плевен е отбор, който по мое мнение, играе най-хубавия баскетбол. Има опитни български играчи. Може да нямат превъзходна атлетика, но играят най-добър баскетбол. И двата случая няма да бъде лесно, който и от двата отбора да срещнем, ако играем полуфинал. Надявам се, че можем да победим.

 

- Какво бихте искали да кажете на феновете, за да Ви подкрепят?

- Усещам голяма и различна отговорност в града. Когато спечелихме титлата през сезон 2018/19, първото ми усещане беше за хората в града. Не беше за моя успех нито за играчите, а за хората, които подкрепят Балкан. Когато подписваме с нови играчи и днес, аз говоря с тях и им казвам, че градът не е голям, няма нощни клубове и молове, но имаме най-хубавата зала в България и тук е най-баскетболният град в България. За това тези хора заслужават. Ще се опитаме да не чакат 35 години за спечелването на Купата на България. Безкрайно благодарим за подкрепата на феновете до момента, но в този момент имаме наистина най-голяма нужда от тях.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи