Балкан с трудна победа в Ямбол


Балкан с трудна победа в Ямбол
(сн. БК Балкан)
10-03-2022 19:55 | BGbasket.com

Балкан записа шеста поредна победа в Националната баскетболна лига. Тимът надви като гост Ямбол със 79:70 в среща, изиграна тази вечер в зала „Диана“. Въпреки че гостите водеха през целия мач, успехът им не дойде много лесно, тъй като през повечето време баскетболистите на Тони Дечев поддържаха много близка дистанция.

 

В този мач извън групата на домакините бе По Брайънт, докато в игра не се появиха Дарин Иванов и Джеремая Пейдж. Съперникът им пък бе без Станимир Маринов, който се контузи в предния двубой срещу Ирони Нахария и ще пропусне остатъка от сезона. В мача не взе участие и друг основен играч - Дивон Уошингтън. 

 

След този двубой Балкан е 15-4 в шампионата, а в следващия кръг приема Спартак Плевен в „Арена Ботевград“. Ямбол пък е с 6-13, като му предстои домакинство на Черно море Тича.

 

Наградиха Здравко Янчев преди мача в Ямбол

 

Въпреки че и двата тима започнаха с куп пропуски от тройката, Крисчън Джоунс даваше сериозно предимство на гостите в подкошието. Благодарение на това, а и на шестте грешки на съперника през първата част, след десет минути игра Балкан водеше с 28:20.

 

Малко след началото на втория период разликата в полза на „зелените“ стана двуцифрена – 30:20. Те обаче също започнаха да бъркат често. Така, водени от Александър Матушев, домакините отвърнаха със серия от 14:5 и намалиха пасива си само на точка. Баскетболистите на Небойша Видич обаче не допуснаха пълен обрат и на почивката се оттеглиха при 45:40 в своя полза.

 

Второто полувреме тръгна кош за кош, като Балкан поддържаше аванс от няколко точки. В края на частта разликата за кратко отново стана двуцифрена, а преди последната четвърт тимът водеше с 64:56.

 

Преднината на гостите достигна 12 точки в началото на заключителния период и въпреки че Ямбол продължи да се бори да обърне развоя на срещата, те задържаха водачеството си до последно.

 

Амад Рори бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Крисчън Джоунс записа дабъл-дабъл от 16 точки и 11 борби, а Николай Грозев добави 12 точки.

 

За Ямбол Тадж Ридли бе над всички с 21 точки и 8 борби. Алонзо Кемпбъл се отчете с 15 точки и 7 борби, а 12 точки отбеляза Александър Матушев.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи