Небойша Видич: Голям успех е да победим този отбор с такъв ростер


Небойша Видич: Голям успех е да победим този отбор с такъв ростер
(сн. balkan-basket.com)
09-03-2022 09:21 | balkan-basket.com

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич сподели мнението си след победата срещу Ирони Нахария в Балканската лига:

 

 “Победата е важна по няколко причини. Първо, играхме срещу сериозен отбор, който има две загуби във втора лига на Израел. Не знам дали този отбор би се борил за плейофи в първа лига, но 100% не би бил последен. Показаха претенции какво искат този сезон. Сериозен отбор са със сериозен треньор.

 

Победата е още по-ценна заради още няколко причини - вчера Николай Грозев не тренира заради стомашен вирус, Крис Минков преди мача също се почувства зле заради същото, Митко Димитров сутринта на тренировка се почувства лошо заради същия вирус. Вероятнo това е причината за неговата не толкова хубава игра, освен двете много важни тройки, които вкара.

 

Видяхте какво се случи със Станимир Маринов. Тежко беше на Амад Рори и Дерик Маркс да изконтролират последните 5 минути. С този ростер да победим този отбор, мисля, че е голям успех и съм много щастлив за моите момчета.

 

В началото на третата част успяхме да направим някои корекции. Сложихме Крисчън Джоунс стартова петица, Амад Рори и Дерик Маркс си отпочинаха и всичко, което тренирахме и говорихме в съблекалнята на почивката, го показахме на терена. Това е причината за обрата и разбира се много здравата защита, която изиграхме.

 

Не мисля, че Йогев Охайон изглежда по-различно от времето, в което играе на ниво Евролига. В последната част те също направиха някои корекции, сменяха матчъп зона с лична. Когато си изморен е трудно да прочетеш всичко това и да отговориш правилно всеки път. С някои добри стрелби от тройката в изравнени моменти успяхме да контролираме тази защита.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи