Дечев: Винаги искам максимума, Ридли: Ключът за победата бе отборната игра


Дечев: Винаги искам максимума, Ридли: Ключът за победата бе отборната игра
(сн. НБЛ)
04-03-2022 08:59 | BGbasket.com

„Мачът беше равностоен, нямаше големи разлики в двубоя. Със сигурност мога да кажа, че през второто полувреме играхме защита близко до това, което искам, защото получихме само 30 точки и това бе ключът към успеха ни. За разлика от мача с Черноморец, в който играхме много добро нападение, с високи проценти при стрелбата. Днес не беше така и това се видя още през първото полувреме, независимо че вкарахме 49 точки. Видяхме, че това няма да бъде начинът, по който да спечелим този мач. Момчетата явно го разбраха, защото играхме добра защита, но пък усилията, които изисква защита малко редуцира нападението и не изглеждахме добре в нападение през второто полуврме, но важното е, че взехме победата“, заяви старши треньорът на тима на Ямбол Тони Дечев след успеха над Шумен с 82:73 в четвъртък вечер.

 

„Винаги обичам да казвам на моите играчи, че ще искам максимума от тях, защото с 8-о място не може да задоволява никой треньор. Важното е да бъдеш близо до другите, за да имаш мотивация във всеки един мач да излизаш за победа и да имаш шанса да се качиш по-нагоре. Без значение с какъв отбор съм работил аз искам това от играчите си, защото това ни държи живи. Ако си мислим, че сме си свършили работата с 8-о място, някак си губи се всякаква мотивация за работа, за игра. Мисля, че не е това нашата цел и ние всъщност си поставяме цели за всеки мач“, добави Дечев.

 

Баскетболистът на Ямбол Тадж Ридли коментира: „Ключът за победата на нашия отбор бе да играем отборно, да сме единни и да играем в защита като отбор. Когато правим всичко заедно ще сме добре - борби, да си подаваме топката, всички да атакуват и ние направихме точно това. Тази победа ще ни даде много енергия за следващия мач. Имаме тежък двубой срещу много добър отбор - Берое. За първи път този сезон печелим два мача поред, затова победата днес е много важна за нас. Но определено тя ни дава много енергия и много увереност, че ще продължим да играем добър баскетбол.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Тони Дечев, Тадж Ридли
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи