Рилски спортист продължава с победите и след месец пауза


02-02-2022 20:41 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава без грешка от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Въпреки паузата от близо месец без мачове, тази вечер в „Арена Самоков“ тимът постигна убедителна победа срещу Берое с 83:68, който отново бе без Антон Кук.

 

Домакините водеха през повечето време и въпреки че за кратко съперникът им направи обрат, след много силна трета четвърт те си осигуриха успеха.

 

Победата бе 12-а за баскетболистите на Людмил Хаджисотиров от началото на сезона, а в следващия си мач те приемат Черно море Тича. Съставът на Бойко Миленков е с баланс 8-7 и му предстои мач с Левски в Стара Загора.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Въпреки че стрелбата от тройката не им потръгна в началните минути, домакините започнаха много стабилно в подкошието и бързо натрупаха двуцифрена преднина, а след първата четвърт водеха с 23:14. Мерникът им обаче започна да изневерява през втория период, от което Берое се възползва и в края на първото полувреме намали пасива си само на точка – 33:34.

 

Гостите стигнаха и до пълен обрат в началото на третата част след кош на Седариан Рейнс. Отговорът на Рилски спортист обаче не закъсня. Воден от Павлин Иванов и Трей Портър, тимът не само, че бързо си върна водачеството, а след 21 поредни точки едва за три минути се откъсна с 55:35. Последва размяна на кошове, а преди последната четвърт отборът от Самоков бе напред с 64:46. До края играта бе доста равностойна, като домакините нямаха проблем да поддържат солиден аванс и да спечелят.

 

По 13 точки за победителите отбелязаха Трей Портър (12 борби), Алекс Симеонов и Златин Георгиев. Павлин Иванов вкара 12 точки, а с 10 е Деян Карамфилов.

 

Мартин Сотиров бе най-резултатен за Берое с 19 точки, а дабъл-дабъл имат Седариан Рейнс (17 точки и 13 борби) и Обина Олека (14 точки и 12 борби).

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи