С изцяло български състав Балкан загуби втория мач с Макаби


С изцяло български състав Балкан загуби втория мач с Макаби
(сн. balkan-basket.com)
14-01-2022 15:59 | BGbasket.com

Балкан загуби втория мач срещу Макаби Хайфа в Балканската лига. След победата срещу този съперник във вторник, днес баскетболистите на Небойша Видич отстъпиха на своя съперник със 78:92 в среща, изиграна отново в „Арена Ботевград“

 

В този двубой „зелените“ бяха изцяло с български състав и с група от едва осем баскетболисти, след като всички чужденци останаха извън състава заради здравословни проблеми.

 

Въпреки поражението, тимът от Ботевград за момента остава втори във временното класиране в група А с баланс 4-3, докато днешният му опонент е с 3-3.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Небойша Видич заложи на интересна стартова петица с Христов, Вутев, Димитров, Пищиков и Минков в нея. Израелският тим поведе със 7:0 на старта на мача, но постепенно Балкан заигра по-добре и в края на първата част обърна за 23:20.

 

През втория период двата тима играеха на приливи и отливи. Само за две минути след началото му Макаби Хайфа си върна водачеството, след като вкара 10 поредни точки. Домакините взеха прекъсване, а след това отвърнаха със серия от 9:0 и излязоха напред при 34:30. Последваха обаче нови силни минути за гостите, които на почивката се оттеглиха при 43:36 в своя полза.

 

Малко след началото на второто полувреме баскетболистите на Ави Сукар поведоха с двуцифрена разлика за първи път в мача. Балкан изпитваше трудности в нападение, като остана и без напусналия за пет лични нарушения Денислав Вутев, но след няколко добри отигравания в края на частта, намали изоставането си на 55:62.

 

Макаби Хайфа отново увеличи преднината си на старта на заключителната четвърт. Задачата на българския тим се усложни допълнително, след като повече от шест минути преди края той остана и без още един играч. Заради реакцията си, след като му бе отсъдено неспортсменско нарушение, Здравко Христов получи директна дисквалификация. В оставащото време и умората си каза думата, а гостите нямаха проблем да поддържат комфортна разлика и да спечелят.

 

След края на мача възникна напрежение на терена, като имаше опити и за физическа саморазправа, но двата отбора бяха бързо разделени и не се стигна до по-сериозни инциденти между тях. В суматохата обаче зрител от публиката навлезе на терена и удари играч на гостите.

 

17-годишният Илиян Пищиков изигра много силен мач за домакините, като стана водещ реализатор с 19 точки. Станимир Маринов се отчете с 14 точки, Николай Грозев записа 12 и 8 борби, а с 11 точки е Димитър Димитров.

 

За съперника Даниел Коперберг бе над всички с 23 точки. 19 и 7 асистенции има Куоми Вон, със 17 точки е Глен Райс младши, а Рафиъл Пътни завърши с 16 и 8 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МАКАБИ ХАЙФА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАНСКА ЛИГА (ГРУПА А), СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балканска лига, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи