Тити Папазов: Изпращаме успешна година


Тити Папазов: Изпращаме успешна година
(сн. НБЛ)
01-01-2022 16:05 | Мария Маринова

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Левски Константин Папазов:

 

- Каква година изпращате?

 

- Със сигурност, когато в тази година си станал шампион и то в колеблив сезон, какъвто имахме, не може да не сме доволни. Искаше ми се да завършим една такава година с успех, но има реалности. Изпращаме обаче година, която категорично можем да наречем успешна в една доста изравнена конкуренция, каквато в момента е в България, и с Рилски, и с Балкан. Точно в най-важния период ние бяхме в най-добро състояние и бяхме живи и здрави, за което благодаря на Господ и на съдбата. Това нещо е най-важното в нашата професия – да може да разполагаме с играчите, за да може, когато ги имаме всички, наистина да може реалната работа, която вършим, да дава резултат.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- Мисля, че отборът на Бургас е с доста сериозен потенциал, играе добре и посреща Нова година на второ място в класирането. Така че към трите отбора, които превъзхождаха останалите през миналата година, се прибави и четвърти. Като добавим и отбора на Плевен, който има доста сериозен потенциал, при всички случаи мисля, че първенството е по-оспорвано и по-интересно. Решаващо ще бъде накрая кой ще може да използва максимално всичките си играчи и да са здрави.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Човешкото око е ненаситно. Човек винаги иска повече, но смятам, че ако Господ даде здраве на всички нас, това не е никак малко. Естествено, към това да прибавим и късмет на спортния терен. Пожелавам си най-вече здраве за мен, за близките ми и за целия български народ. Ако има здраве в нашата родина, то ще бъде за всички.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи