Тони Дечев: Не спираме да се опитваме да правим нещо от нищо


Тони Дечев: Не спираме да се опитваме да правим нещо от нищо
(сн. НБЛ)
01-01-2022 12:07 | Мария Маринова

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Ямбол Тони Дечев:

 

- Каква година изпращате?

 

- Противоречива. Донякъде в първата й част, която включва края на миналия сезон и предния отбор на Ямбол, смятам, че изглеждахме доста прилично. Всеки започна да се притеснява от нас. Стигнахме полуфинал за Купата и играхме плейоф, което ни бяха задачите. Бяхме победили почти всички отбори, с изключение на тези в Топ 3 – нещо, което ме удовлетворяваше и ми даваше надежда, че нещо може да се надгради след това, но през втората част на годината – новия сезон, нещата се промениха коренно. Започнаха проблемите – първо със селекцията, след това финансови, след това разни организационни. Стигнахме до това отборът на Ямбол да изглежда по този начин, по който на мен не ми харесва, но ние не спираме да се опитваме да правим нещо от нищо. Смятам, че в повечето от случаите не изглеждаме чак толкова обречени, но не изглеждаме и по начина, по който на мен ми се иска. Естествено, тези момчета, за да добиват някакво самочувствие и да израстват, трябва и да побеждават. Не може да бъдеш боксова круша и да искаш играчите да растат и да добиват самочувствие.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- Като качество няма да бъда много ласкав в изказванията си, но като конкуренция ми изглежда добре. Естествено, пак е разделено на отбори, които в първата част се борят за Топ 4. Там наистина нещата изглеждат доста равностойно. Може би в хода на останалата част от първенството там ще има корекции. Всеки ще иска да се подсили и да бъде конкурентноспособен за Купата и финала на първенството. Има и три отбора, които се борим за оцеляване – ние, Шумен и Варна, и се опитваме от време на време да изненадаме някого.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Аз лично си пожелавам здраве за мен, семейството ми и всички близки. Всяка година на Коледа, когато се съберем цялото семейство, си пожелаваме едно и също нещо – да ставаме повече на масата, а не по-малко.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи