Тони Дечев: Младите играчи са много зелени още


Тони Дечев: Младите играчи са много зелени още
(сн. balkan-basket.com)
30-12-2021 21:39 | Мария Маринова

Старши треньорът на Ямбол Тони Дечев се надява до края на сезона младите момчета в отбора му да се възползват от възможността, която получават да играят в Националната баскетболна лига. Ето какво сподели още той след загубата от Балкан в Ботевград тази вечер:

 

„Честно казано, не съм доволен от мача. Имаше моменти, когато изглеждахме добре и правехме смислени неща, но през повечето време беше ей така, колкото да мине мачът, и да дойдат празниците. Трудно се играе и тренира в тези дни. Пътувахме днес. Не бяха много свежи момчетата, но няма смисъл да се оправдаваме.

 

Наистина имаше минути, в които изглеждахме равностойни на Балкан, което естествено, ми дава някакъв оптимизъм. Дава ми и добро настроение. Като цяло обаче имаме периоди на пропадане, които никак не можем да контролираме.

 

Нямаме добра ротация. Младите играчи са много зелени още. Косьо беше с контузия и не го ползвахме днес. Много трудно е да се играе качествен баскетбол на високо ниво срещу отбор като Балкан с гардове на по 19 години. Аз обаче смятам, че е добре за тях, ако наистина се опитват и разбират какъв е смисълът на цялата работа. Засега още не го виждам. Надявам се в останалата част на първенството някои от момчетата да обмислят възможността, която имат, да играят в НБЛ срещу добри отбори и да използват това, за да израстват, а не просто да си говорим празни приказки. Иначе поздравления за Балкан за победата. Нашият мач, както се казва, е на 3 януари (б.р. срещу Черно море Тича).

 

През първото полувреме Балкан беше 70% от игра, през второто спадна на 55% и мачът затова се изравни. В началото почти не противодействахме по никакъв начин на отбора на Балкан и това беше причината да играят толкова леко и всичко да им се получава. 32 точки ни вкараха през първата част, а срещу такъв отбор, ако започнеш така мача, няма какво по-добро да очакваш.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи