Балкан завърши годината с трета поредна победа


Балкан завърши годината с трета поредна победа
(сн. balkan-basket.com)
30-12-2021 19:34 | Мария Маринова

Балкан записа трета поредна победа в Националната баскетболна лига. В последния си мач за 2021 г. баскетболистите на Небойша Видич се наложиха над Ямбол с 94:81 тази вечер в „Арена Ботевград“.

 

Те поведоха от самото начало, като до края не изпуснаха аванса си, а основното им предимство дойде най-вече от по-силната си игра в подкошието. В състава им се завърна Станимир Маринов, който пропусна няколко срещи на тима заради контузия, а заради трамва за Ямбол не игра Константин Тошков.

 

Победата бе седма за „зелените“ от десет кръга, като след седмица им предстои гостуване на Спартак Плевен. Днешният им съперник е с баланс 2-8, като ще има много важно домакинство срещу Черно море Тича.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна на доста високо темпо, като домакините взеха инициативата в самото начало. Въпреки че за цялата първа четвърт не изпълниха нито един наказателен удар, те вкараха 6 тройки и имаха 100% успеваемост при стрелбата за две точки. Това им позволи да дръпнат с 14 разлика, но Ямбол завърши по-добре частта и след края й намали изоставането си на 23:32.

 

След доста по-равностойно начало на втория период гостите продължиха да топят пасива си и на два пъти от него оставаха едва 4 точки. Балкан обаче не позволи пълен обрат и отново натрупа двуцифрен аванс, като на почивката бе напред с 55:44.

 

В Ботевград призоваха за подкрепа към Владимир Цеков

 

Баскетболистите на Тони Дечев започнаха второто полувреме със серия от 9:3, но водени от разигралия се Дивон Уошингтън, „зелените“ за пореден път бързо увеличиха преднината си и преди последната четвърт водеха със 77:63.

 

Авансът на Балкан достигна 18 точки в началото на заключителния период и до края тимът нямаше проблем да задържи водачеството си и да спечели.

 

Най-резултатен за успеха бе Дивон Уошингтън, който завърши срещата с 24 точки и 9 борби. Трейвин Тибодо записа 14 точки, 13 има Николай Грозев, с 11 е Дерик Маркс.

 

За Ямбол Тадж Ридли реализира 16 точки и овладя 8 борби. Александър Матушев се отчете с 15 точки, 14 има Джеремая Пейдж, а с 12 е Дарин Иванов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи