Дарин Иванов: Победата беше много изстрадана


Дарин Иванов: Победата беше много изстрадана
(сн. НБЛ)
20-12-2021 21:26 | Макс спорт 2

Капитанът на Ямбол Дарин Иванов бе с основен принос за победата срещу Спартак Плевен като вкара 6 тройки в мача и общо 20 точки. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Беше изключително трудна и важна победа за нашия отбор, много изстрадана. Ключова беше може би втората част. Решението на Тони Дечев да преминем в зона, т.нар. match-up, доста обърка противника и мисля, че там ги объркахме. Успяхме да се върнем и това ни даде увереност, че можем да обърнем мача. Естествено, стана и с доза късмет, но и те имаха такъв, така че мисля, че заслужено победихме.

 

Тук в Ямбол публиката е нашият шести играч. Без тях днес нямаше шанс днес да обърнем мача и да победим. Това, че те имат повече стрелби, е слабост в нашия отбор, тъй като имаме само един висок човек на позиция 5, което ще е голям проблем. Надявам се ръководството да вземе мерки и да привлече още един висок играч, защото без такива много трудно се играе. Колкото до стрелбите, ние имаме по-добър процент и затова победихме.

 

Има доста мачове до края на сезона. Надявам се всички да сме здрави и да продължим да работим. Ако се подсилим, както мисля, че ще стане, може да изненадаме доста отбори, особено тук в зала „Диана“. Отборът е доста млад, трябва да си вдъхнат кураж и увереност, че могат. Ще продължим да тренираме и надявам се победите да продължат.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Дарин Иванов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи