Ямбол обърна Спартак след невероятна драма


Ямбол обърна Спартак след невероятна драма
(сн. НБЛ)
20-12-2021 21:02 | BGbasket.com

Ямбол записа втора победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. На свой терен в зала „Диана“ тимът надви Спартак Плевен с 83:82 в изключително интересен и оспорван мач.

 

Баскетболистите на Тони Дечев наваксаха пасив от 16 точки в хода на срещата, като след поредица от обрати след това, измъкнаха успеха в последните секунди. В този мач отборът от Плевен отново бе без Мартин Маринов.

 

След тази среща Ямбол е с баланс 2-6, а в следващия кръг му предстои гостуване на Берое. Спартак пък е с 3-5, като ще има домакинство срещу Академик Пловдив.

 

Гостите започнаха мача с много стабилна игра в подкошието, благодарение на която поведоха с 13:2 едва след четири минути игра. Разликата в полза на тима продължи да расте и след първата четвърт той бе напред с 27:13, след като 12 от точките до момента бяха вкарани от Димитър Маринчешки.

 

През втория период обаче ролите се размениха. Стрелбата от тройката потръгна за баскетболистите на Тони Дечев, които започнаха да топят изоставането си и на почивката от аванса на Спартак имаше едва 5 точки – 45:40 след силни включвания на Тадж Ридли и Дарин Иванов.

 

След паузата играта бе много оспорвана, но натискът на домакините се засилваше все повече. Близо шест минути след началото на полувремето той даде резултат и след точна стрелба от далечно разстояние на Джеремая Пейдж и общо 11-а за отбора му, Ямбол поведе за първи път в мача при 60:59. Последваха размени на водачеството, а преди последната четвърт предимството отново бе за състава от Плевен – 67:64.

 

Интригата се запази и през заключителната част, като в началото нито един от двата тима не успяваше да вземе по-голяма преднина от 2-3 точки. При оставащи 56 секунди, след тройка на Николай Маринов, Спартак поведе с 80:79. Домакините сбъркаха в следващата си атака, след което Божидар Аврамов бе фаулиран и 15.8 секунди преди края увеличи преднината на своя тим на 82:79.

 

Ямбол отново не успя да отбележи, като срещу Александър Матушев също бе извършено нарушение. Той вкара първия и пропусна втория наказателен удар, след което отборът му на два пъти си взимаше борбите в нападение и получаваше шанс за нова атака. Така топката отиде в Джеремая Пейдж, който секунда преди края изравни за 80:80, а за да стане драмата пълна, той бе и фаулиран от Коча Йовович. Американецът не трепна от линията, с което донесе и победата на отбора си, тъй като до края Спартак нямаше време да отвърне.

 

Джеремая Пейдж бе и най-резултатен за успеха с 21 точки и 8 борби. Дарин Иванов вкара 20 точки (6 тройки), Тадж Ридли реализира 16 точки и овладя 8 борби, а 11 точки има Александър Матушев.


За съперника Симеон Илиев вкара 21 точки. Дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби записа Димитър Маринчешки, Божидар Аврамов се отчете с 13 точки, а 10 добави Николай Стоянов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи