Дерик Маркс: Няма проблем в отбора, трябва да запазим увереност


Дерик Маркс: Няма проблем в отбора, трябва да запазим увереност
(сн. balkan-basket.com)
13-12-2021 23:07 | BGbasket.com

Гардът на Балкан Дерик Маркс смята, че отборът му трябва да си вземе поуките от загубата срещу Черноморец днес и да не губи увереност в предстоящите мачове. Ето какво сподели той след срещата:

 

„Беше тежко за нас през първото полувреме. Не прочетохме правилно тяхната игра и реагирахме бавно. Треньорът продължаваше да ни казва всеки път какво трябва да направим, но ние не можехме да го изпълним. Трябва да гледаме видео от мача и да вземем поука от грешките си.

 

Няма проблем в отбора и честно казано, не мога да кажа защо не успяхме да се напаснем на тяхната игра. Черноморец играха в защита по начин, който не очаквахме. Правиха много смени. Ние нямахме план за това, но това няма значение, защото това не е първият път, в който виждаме такава защита. Ние просто трябва да играем баскетбол в такъв момент. Имахме много грешки също в нападение. Нямахме най-добрите стрелби и е трудно да спечелим по този начин.

 

Не можем да мислим, че ни очаква млад отбор като Шумен в следващия кръг. Трябва да се концентрираме върху това, което трябва да подобрим в играта си. Мисля, че можем да поправим играта си.

 

Ние сме само на няколко стъпки от това да сме лидери. Трябва да запазим нашата увереност,  концентрация и най-вече да играем заедно. Мисля, че проблемът ни беше в това, че мислехме, че ще е лесен мач. Не знам защо мислехме така или дали е така, но имам такова чувство. Срещу отбор като Черноморец не можеш да играем по този начин. Те са добър отбор.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи