Черноморец срази Балкан насред Ботевград


Черноморец срази Балкан насред Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
13-12-2021 20:53 | Мария Маринова

Черноморец продължава със силното си представяне от началото на сезона в Националната баскетболна лига. В дербито на кръга тази вечер в „Арена Ботевград“ тимът надви един от претендентите за титлата Балкан с 59:49, след като водеше през повечето време. Двата отбора обаче не изиграха най-добрия си мач, тъй като в големи периоди от него и се представиха доста под възможностите си.

 

В този двубой за домакините се завърна Станимир Маринов, който пропусна предния мач на тима срещу Академия ФМП в Балканската лига. Дебют за гостите направи новото попълнение Отас Айекеполор. Те обаче бяха без един от основните си играчи Тони Троша, който е опериран заради счупен нос по време на тренировка.

 

След тази среща Черноморец е с баланс 6-1, като победата бе четвърта поредна за отбора, докато Балкан е с 4-3 и две последователни загуби в шампионата.

 

В следващия кръг „зелените“ гостуват на Шумен, докато за днешния им опонент предстои морско дерби с Черно море Тича в Бургас.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна с доста пропуски и от двата тима, най-вече при стрелбата от далечно разстояние. След размяна на кошове, баскетболистите на Васил Евтимов поведоха с 11:6, възползвайки се от повечето грешки на съперника си. Те обаче също започнаха да бъркат често и така след десет минути Балкан изравни за 13:13.


Мачът продължи с много брак в играта и на двата тима. Първо Черноморец вкара 8 поредни точки, като близо четири минути домакините не успяваха да се разпишат. След това обаче ролите се размениха, като до края на полувремето отборът от Бургас не отбеляза повече. Тимът на Небойша Видич отвърна със серия от 7:0, но с много лош процент успеваемост и на почивката изоставаше с 20:25.

 

Балкан започна по-добре след паузата и на няколко пъти успяваше да изравни. Гостите обаче не позволиха пълен обрат и след нови силни минути дръпнаха с 8 точки, а преди заключителната четвърт бяха напред с 46:38.

 

Малко след началото на последната част авансът на Черноморец за първи път стана двуцифрен при 50:40. „Зелените“ правеха значително по-малко грешки, но така и не успяваха да вземат предимство от тези на съперника. В оставащото време те свалиха разликата до 6-7 точки, но без да имат възможност да обърнат развоя на срещата.

 

Най-резултатен за успеха с 19 точки и 8 борби бе Уендел Люис. Георги Боянов вкара 12 точки.

 

По 13 точки за Балкан вкараха Дерик Маркс и Дивон Уошингтън.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи