Людмил Хаджисотиров: Изобщо не сме в оптимална форма


Людмил Хаджисотиров: Изобщо не сме в оптимална форма
(сн. НБЛ)
04-12-2021 21:49 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Рилски спортист Люджмил Хаджисотиров смята, че отборът му все още е далеч от оптималната си форма. Ето какво сподели наставникът след победата срещу Балкан днес:

 

„Мачът беше такъв, какъвто го очаквахме – физически и здрав между два силни и балансирани отбора. През второто полувреме и основно през третата част заиграхме по-агресивно в защита и успяхме да ги спрем. Оттам се отвориха лесни ситуации на бърза атака и в транзиция. Вкарвахме вътре топката, изкарвахме я, движехме топката и беше трудно на Балкан да ни спре. Затова вкарахме 30 точки срещу 18. Въобще второто полувреме сме ги лимитирали до 34 точки. Това беше важно. Отвориха ни се и възможности за стрелби.

 

През четвъртата част ни затрудниха малко с играта на смяна. Ние я очаквахме, имахме малки проблеми, но след това се адаптирахме. Смятам, че заслужено победихме. Моят колега мотивира добре отбора преди мача, на мен не ми трябваше да свърша много работа. Изпълнихме до голяма част това, за което се готвехме тактически през мача.

 

Нашият отбор игра във ФИБА Къп, където играта е в пъти по-физическа от нашето първенство и донякъде сме подготвени. Хубавото е, че този тип игра беше и в двете посоки, не беше ощетен единият отбор. Просто винаги трябва да имаш критерий за отсъжданията, но не мисля, че това е най-важното. Доволен съм, че след над две седмици без мачове успяхме да влезем в ритъм и да успеем да спечелим важен мач за класирането.

 

Съвсем честно мисля, че изобщо не сме в оптимална форма. Новото момче тепърва ще се сработва, той може доста. Някои от основните ни играчи също имат потенциал. Миро Васов също ми е много важен, тепърва ще покаже какво може, така имаме резерв. Беше важно в този месец и половина да имаме добър тренировъчен процес. Сега с един мач седмично мисля, че ще можем да работим повече и да си върнем формата.

 

Благодаря на играчите и на феновете за подкрепата. Поздравявам и Балкан, навсякъде феновете им пътуват с тях. Бият, падат – винаги ги подкрепят. Това е хубав баскетбол и смятам, че е добре за нашата лига да се получават такива мачове.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи