Рилски спортист продължи негативната серия на Видич в Самоков


Рилски спортист продължи негативната серия на Видич в Самоков
(сн. НБЛ)
04-12-2021 20:51 | BGbasket.com

Рилски спортист продължава без загуба от началото на сезона в Националната баскетболна лига. В дербито на кръга тимът надви Балкан на свой терен с 85:73, с което продължи негативната серия на Небойша Видич, който все още няма победа в Самоков от 2016 г. насам.

 

Домакините водеха почти през целия мач, но ключова се оказа силната трета четвърт. Дебют за тима направи новото попълнение Барет Бенсън.

 

Победата бе шеста поредна за Рилски спортист, който в следващия кръг гостува на Черно море Тича. Балкан пък е с баланс 4-2, като приема Черноморец, но преди това има домакинство на Академия ФМП в Балканската лига.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Срещата започна на много високо темпо и с няколко размени на водачеството. След това обаче баскетболистите на Людмил Хаджисотиров взеха леко предимство и след десет минути игра водеха с 22:17, като 9 от точките бяха вкарани от капитана Златин Георгиев.

 

Два коша на Дивон Уошингтън възстановиха равенството в началото на втория период. Последваха много оспорвани минути, като през повечето време Рилски спортист имаше крехък аванс и на почивката бе напред с 43:41.

 

Домакините стартираха второто полувреме със силна серия, а в средата на частта две поредни тройки на Алекс Симеонов и Павлин Иванов направиха разликата двуцифрена за първи път в мача. Балкан имаше сериозни проблеми в защита, като освен това високите играчи натрупаха и лични нарушения. Така преднината на тима от Самоков достигна 16 точки, а преди последната четвърт той водеше със 73:59.

 

Трейвин Тибодо и Станимир Маринов отбелязаха по един кош в началото на заключителния период. Две поредни тройки на Ей Джей Хес обаче отново увеличиха аванса на домакините, които до края нямаха проблем да задържат водачеството си и да спечелят.

 

Брандън Браун бе най-резултатен за победителите с 24 точки. Алекс Симеонов вкара 16, Златин Георгиев има 13, а по 11 добавиха Трей Портър (16 борби) и Ей Джей Хес.

 

За „зелените“ Калил Дюкс отбеляза 20 точки. Трейвин Тибодо се отчете с 15 точки и 11 борби, а по 10 точки имат Димитър Димитров (7 борби) и Дивон Уошингтън.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи